Samantha Cristoforetti, comandanta ISS, a răspuns întrebărilor despre ştiinţă adresate de tinere fete

Publicat:

Prima femeie din Europa comandant al Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), astronauta italiană Samantha Cristoforetti, a răspuns întrebărilor unor tinere fete, având alături o păpuşă Barbie în costum de astronaut, informează Reuters, potrivit agerpres.

Cristoforetti a descris o parte dintre experimentele realizate la bordul ISS şi a răspuns întrebărilor a cinci fete cu vârste între 8 şi 11 ani din diverse locuri din Europa. Cristoforetti a vorbit plutind în imponderabilitate având alături o păpuşă Barbie în costum de astronaut.


Citeşte şi: Trump depune plângere împotriva CNN şi cere 475 de milioane de dolari – Black News


Foto: (c) ESA/Handout via REUTERS


Întrebată care este motivul pentru care a dorit să devină astronaută, Cristoforetti, în vârstă de 45 de ani, a spus: ”În copilărie, eram fascinată de ideea de a zbura în spaţiu, de sentimentul aventurii şi al explorării”.

Citeşte şi: Biden promite sancţiuni după represiunea manifestaţiilor din Iran – Black News

”Apoi am devenit interesată de ştiinţă şi de tehnologie; mi-a plăcut foarte mult să zbor aşa că am devenit pilot. Iar faptul de a fi astronaut aduce cumva laolaltă toate pasiunile şi interesele mele”, a spus ea.


Foto: (c) ESA/Handout via REUTERS


Conversaţia video, din care luni au fost date publicităţii mai multe fragmente, face parte dintr-un proiect menit să inspire tinerele fete pentru a începe cariere în STEM – ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică – şi marchează totodată Săptămâna Mondială a Spaţiului, care începe marţi.

Iniţiativa a fost organizată de Inspiring Girls International, o organizaţie caritabilă care pune în legătură tinere fete cu profesionişti din diferite domenii.

Mattel Inc a realizat o păpuşă Barbie care o înfăţişează pe Cristoforetti în 2019 şi a lansat-o pe piaţă în 2021. Compania a donat o parte din profituri organizaţiei Women in Aerospace Europe.

Prima păpuşă Barbie îmbrăcată în astronaut a fost lansată în 1965 şi a purtat ţinutele participanţilor la misiunea Mercury din anii 1960, care a dus primul american pe orbită şi a deschis calea unor viitoare misiuni spaţiale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.