X

Şamanul care vrea să-l dea jos pe Putin pleacă iar la Kremlin! Dată trecută a fost arestat pe drum

Şamanul Aleksandr Gabâşev, care în 2019 a încercat – fără succes – să traverseze Rusia pe jos pentru a ajunge la Moscova şi a-l “alunga” pe preşedintele rus Vladimir Putin de la Kremlin printr-un ritual special, a anunţat marţi că intenţionează să repete marşul în martie şi speră că de data aceasta va avea succes, relatează EFE şi agenţia de presă Interfax în pagina sa electronică, potrivit agerpres.

De data aceasta, Gabâşev a declarat că vrea să intre în Moscova pe un cal alb.

Citește și: CUTREMUR puternic la granița Rusiei cu Mongolia

“Aşa cum am stabilit, ei voi merge pe un cal alb, iar restul (susţinătorilor) vor călători cu vehicule. Astfel ne vom mişca mai repede”, a spus el într-un videoclip postat pe canalul YouTube Novosti Reghionov.

Şamanul – care în precedenta sa tentativă de a ajunge la Moscova a parcurs doar 3.000 de km din cei 8.000, care despart capitala rusă de Iakuţk (estul extrem al Siberiei ) întrucât a fost reţinut de autorităţi şi supus unui examen medical într-un spital de psihiatrie – a afirmat că de data aceasta va începe marşul de la Irkuţk pentru a ajunge în Altai, “locul în care se concentrează întreaga forţă a Rusiei”.

“Apoi vom traversa Siberia şi vom ajunge în Ural, iar de acolo vom fi la un pas de Moscova”, spune Gabâşev care se autointitulează “şaman războinic”.

Scriitorul rus Viktor Iegorov, care locuieşte în regiunea siberiană Tiumen şi este un simpatizant al şamanului, a confirmat într-o altă înregistrare video difuzat de acelaşi canal că Gabâşev şi-a făcut publice planurile pentru acest an, oferind detalii despre itinerar.

Iegorov, cunoscut sub numele de ‘Ded Moroz’ (Moş Gerilă, versiunea rusească a lui Moş Crăciun), este un cronicar al şamanului, evocând un sprijin tot mai mare pentru Gabâşev. El spune că, în septembrie, “sunt de aşteptat mari schimbări” în Rusia, pe care le leagă de viitoarele alegeri pentru Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus).

Avocata şamanului, Olga Timofeeva, a declarat pentru RIA Novosti că nu există niciun obstacol juridic pentru deplasarea acestuia prin Rusia, întrucât în acest moment “nu există nicio măsură restrictivă împotriva sa”.

Citește și: Vaccinul chinezesc are o eficacitatea mai mică de 60% în studiile clinice din Brazilia

Autorităţile ruse l-au reţinut în repetate rânduri pe Gabâşev, declarat bolnav mintal “periculos” în mai anul trecut şi internat cu forţa într-un spital de psihiatrie, dar ulterior acesta a fost externat.

Într-unul din interviurile sale, şamanul a declarat că anul trecut îşi începuse călătoria cu o sumă de doar 3.000 de ruble (aproximativ 50 de dolari), dar oamenii pe care i-a întâlnit în cale au început să-l ajute, ceea ce a constituit în cele din urmă soluţia salvatoare pentru cheltuielile din expediţia sa.

Tags: Aleksandr GabâşevaltaiDed MorozIakuţkIrkuţkkremlinmoscovaOlga TimofeevarusiaşamansiberiaTiumenUralViktor IegorovVladimir Putin
Categorii: Știrile zilei