Samsung recheamă 1 milion de aragazuri pentru a preveni incendiile cauzate accidental de animale de companie

Publicat:

Samsung recheamă 1 milion de aragazuri pentru a preveni incendiile cauzate accidental de animale de companie

Samsung recheamă unele tipuri de aragazuri electrice comercializate în Statele Unite, avertizând că pot izbucni incendii dacă animalele de companie — sau chiar oamenii — ating din greșeală butoanele, relatează CNN.

Mai multe videoclipuri au arătat animale de companie care aprind accidental incendii sărind pe aragazuri și apăsând pe butoane. Un câine din Colorado a provocat un incendiu în iunie făcând exact asta, când cutiile de pe aragaz s-au aprins. Totul a fost surprins de camerele de securitate ale casei, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Comisia pentru Securitatea Produselor de Consum din Statele Unite (CPSC) a declarat că sunt afectate aproximativ 1,1 milioane de unități. Samsung va oferi gratuit dispozitive de blocare sau capace pentru anumite aragazuri electrice cu butoane montate frontal, vândute între 2013 și 2024.

„Această anunțare urmează raportelor că butoanele montate frontal ale aragazurilor pot fi activate prin contact accidental de către persoane sau animale de companie, prezentând un risc de incendiu dacă obiectele inflamabile sunt lăsate deasupra aragazului,” a spus Samsung într-un comunicat de presă.

CPSC investighează incendiile cauzate de aragazuri din cauza animalelor de companie care sar pe ele sau a oamenilor care le lovesc accidental.

La o întâlnire a comitetului din iunie, CPSC a declarat că „este conștientă de incidentele în care casele au ars și oameni au murit din cauza incendiilor provocate de butoanele aragazurilor care au fost accidental pornite, fie de oameni care au lovit butoanele, fie de animale de companie care au activat aragazul. Problemele afectează atât aragazurile pe gaz, cât și cele electrice.”

Rechemarea a indicat că Samsung a primit mai mult de 300 de rapoarte despre activări accidentale de către animale de companie sau oameni din 2013, rezultând aproximativ 250 de incendii. Cel puțin 18 dintre aceste incendii au provocat „daune extinse proprietății.” De asemenea, au existat 40 de rapoarte de accidente, dintre care opt au necesitat îngrijiri medicale, iar șapte dintre aceste incendii au dus la moartea animalelor de companie.

Deși CPSC nu are puterea de a forța companiile să recheme produse nesigure, companiile în general se oferă voluntar să recheme articolele pe care agenția le consideră nesigure.

Modelele afectate pot fi găsite pe site-ul CPSC.

Cum să rămâi în siguranță

CPSC are date despre problemele cu butoanele la o gamă de mărci, nu doar Samsung, a spus compania. Oricine are animale de companie, copii mici sau chiar tendința de a lovi lucruri ar trebui să ia precauții suplimentare în jurul aragazurilor electrice și pe gaz.

Samsung a sfătuit clienții să țină copiii și animalele de companie departe de butoane și să verifice dublu că butoanele sunt oprite atunci când au terminat de gătit. De asemenea, compania a spus să nu se așeze, să nu se lase sau să se depoziteze nimic deasupra aragazului când nu este folosit.

CPSC are, de asemenea, recomandări similare pentru aragazuri, adăugând că clienții cu copii mici sau animale de companie ar trebui să investească în butoane de siguranță sau capace.

Deși Samsung a spus că aragazurile pot fi încă folosite până când vor veni dispozitivele de blocare sau capacele, CPSC a menționat în rechemare că consumatorii sunt „atenționați să țină copiii și animalele de companie departe de butoane” în perioada intermediară.

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

Samsung a spus că clienții pot vizita acest site, pot suna la Samsung la 1-833-775-0120 între orele 9:00 și 20:00 ET de luni până vineri, sau pot trimite un e-mail la [email protected] pentru a primi gratuit dispozitivele de blocare sau capacele pentru butoane.

Butoanele au deja un sistem de activare în două etape cu mișcare „apăsați și rotiți”.

Samsung a spus că lucrează cu CPSC și că a introdus deja caracteristici de siguranță pentru butoane în cele mai recente modele. Samsung a declarat că aragazurile sale existente cu capabilități WiFi pot trimite mesaje proprietarilor atunci când arzătorul este activat pentru prima dată.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Universal vrea să obţină stimulente financiare din partea guvernului Marii Britanii, pentru un parc tematic în Bedford

Universal vrea să obţină stimulente financiare din partea guvernului Marii Britanii, pentru un parc tematic în Bedford Universal, compania de parcuri tematice a Comcast, discut...

Ultima operă de artă din seria de animale Banksy a fost eliminată de Grădina Zoologică din Londra

Ultima operă de artă din seria de animale Banksy a fost eliminată de Grădina Zoologică din Londra Desenată pe un oblon de la intrarea în...

Cum a ajuns fiica lui Ștefan cel Mare cea mai puternică femeie din Rusia. Povestea de roman a frumoasei Olena

Cum a ajuns fiica lui Ștefan cel Mare cea mai puternică femeie din Rusia. Povestea de roman a frumoasei Olena Elena Mușat sau Olena cum...

Ruşii l-au omagiat ca pe un patriot pe Evgheni Prigojin, la un an de la moartea sa

Ruşii l-au omagiat ca pe un patriot pe Evgheni Prigojin, la un an de la moartea sa Persoanele îndoliate s-au adunat vineri la un cimitir...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.