San Francisco amnistiază toate condamnările legate de marijuana din ultimii 40 de ani

Publicat:

Oraşul american San Francisco, unul din cele mai progresiste din Statele Unite şi aflat în opoziţie deschisă cu administraţia Trump, a lansat o amnistie a tuturor condamnărilor legate de posesia şi consumul de marijuana dictate începând din anul 1975, transmite joi AFP, potrivit agerpres.

Biroul procurorului din San Francisco, George Gascon, a anunţat că va ‘aplica retroactiv măsura (…) care legalizează posesia şi consumul de marijuana în scop recreativ’, adoptată în noiembrie 2016, ‘la infracţiuni şi condamnări penale pronunţate începând din 1975’.


Citeşte şi: Incendiu puternic la un adăpost social din Japonia. Cel puţin 11 oameni au murit – FOTO

Vor fi examinate, prin prisma noii legislaţii, până la 8.000 de condamnări şi infracţiuni, indică un comunicat.

Conform purtătoarei de cuvânt a procurorului din San Diego, acest oraş a luat încă de acum un an măsuri similare pentru a şterge cazierele judiciare legate de posesia şi consumul de cannabis.

‘Deşi politicile legate de droguri fac un pas înapoi la nivel federal, San Francisco ia încă o dată iniţiativa de a repara pagubele provocate de (…) războiul dezastruos împotriva drogurilor’, a comentat procurorul George Gascon, explicând că ‘o condamnare penală poate fi un obstacol către un loc de muncă, o locuinţă şi alte subvenţii’, a explicat el.

Citeşte şi: Hong Kong. Mii de oameni evacuaţi după descoperirea unei bombe de 450 de kg – FOTO

‘Războiul contra drogurilor’, denumirea sub care este cunoscută politica federală de luptă împotriva stupefiantelor, purtată mulţi ani, a condus la ‘arestări inegale în rândul grupurilor rasiale’, afro-americanii şi hispanicii fiind mai frecvent arestaţi şi încarceraţi decât albii, deşi ‘studii multiple au demonstrat că vânzarea şi consumul de droguri sunt aceleaşi indiferent de rasă’.

Mai multe oraşe din California, printre care Los Angeles şi Oakland, dar şi Portland din Oregon, încearcă să repare aceste disparităţi şi să instituie măsuri de ‘justiţie reparatorie’, dând, de pildă, prioritate afro-americanilor sau hispanicilor la atribuirea de licenţe de comercializare.

Opt state americane şi capitala federală Washington D.C. au legalizat consumul de marijuana în scop recreativ, iar 30 de state şi capitala l-au legalizat în scop terapeutic, însă el rămâne ilegal la nivel federal. 

Citeşte şi: Unirea cu România îl sperie pe Igor Dodon. Liderul de la Chişinău a convocat Consiliul Suprem de Securitate

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic Un copil a rămas fără un deget, după...

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.