Sanchez, acuzat de Israel că ”incită la genocidul evreiesc”, lăudat pentru curaj de Autoritatea Palestiniană

Publicat:

Sanchez, acuzat de Israel că ”incită la genocidul evreiesc”, lăudat pentru curaj de Autoritatea Palestiniană

Ministrul de externe israelian Israel Katz l-a acuzat marţi pe şeful guvernului spaniol, Pedro Sanchez, că este “complice la incitarea la genocidul evreiesc”, în timp ce preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, le-a mulţumit Spaniei, Irlandei şi Norvegiei pentru recunoaşterea oficială a Palestinei, calificând decizia drept “curajoasă”, informează EFE, potrivit stiripesurse.ro.

Şeful diplomaţiei israeliene l-a acuzat pe Sanchez că nu a demis-o pe vicepreşedinta Yolanda Diaz, după ce aceasta a declarat că “Palestina va fi liberă de la râu la mare”.


Citeşte şi: 20 de mii de elevi vor beneficia de rechizite din partea României – Stiripesurse.md

Într-un mesaj pe reţeaua socială X, postat în spaniolă şi în ebraică, Katz a acuzat-o pe Diaz că urmăreşte eliminarea Israelului şi înfiinţarea unui “stat terorist” palestinian şi a comparat-o cu liderul suprem iranian Ali Khamenei şi cu liderul grupării islamiste palestiniene Hamas din Gaza, Yahya Sinwar.

Sanchez, acuzat de Israel că ”incită la genocidul evreiesc”, lăudat pentru curaj de Autoritatea Palestiniană

După ce ambasadoarea Israelului la Madrid, Rodica Radian-Gordon, a acuzat-o că foloseşte “un slogan Hamas”, vicepreşedinta Diaz şi-a nuanţat ulterior declaraţiile şi a afirmat că, atunci când a declarat că “Palestina va fi liberă de la râu la mare”, a vrut să spună că cele două state, Israel şi Palestina, trebuie să “împartă un viitor de pace şi prosperitate”.

“Preşedintele @sanchezcastejon – prin faptul că nu o demite pe @yolanda_diaz_ şi anunţă recunoaşterea statului palestinian – este complice la incitarea la uciderea poporului evreu şi la crime de război”, a scris marţi ministrul de externe israelian, etichetând şi contul liderului Partidului Popular (PP), Alberto Nunez Feijoo.

Aprobarea recunoaşterii Palestinei este respinsă momentan de PP, al cărui lider, Alberto Nunez Feijoo, consideră că Sanchez o face acum pentru a-şi acoperi problemele personale. Nu există o respingere totală de către Feijoo a acestei recunoaşteri, ci doar de moment, deoarece el consideră că această recunoaştere provoacă Israelul, toarnă “gaz pe foc războiului” şi recunoaşte implicit gruparea Hamas ca interlocutor, “acordând putere” acestei organizaţii. Recent, Nunez Feijoo aprecia că, “acest lucru acum va provoca mai mult rău decât bine poporului palestinian şi ar trebui să aşteptăm să existe o încetare a focului, ca Hamas să elibereze toţi ostaticii israelieni şi ca ajutorul umanitar pentru Gaza să fie deblocat”.

Sanchez, acuzat de Israel că ”incită la genocidul evreiesc”, lăudat pentru curaj de Autoritatea Palestiniană

Israelul a reacţionat cu furie la recunoaşterea oficială a statului palestinian anunţată marţi de Spania, Irlanda şi Norvegia şi chiar a interzis Consulatului Spaniei din Ierusalim să ofere servicii consulare palestinienilor care locuiesc în Cisiordania ocupată, ca represalii, scrie EFE.

În ceea ce-l priveşte, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a mulţumit marţi pentru recunoaşterea oficială a Palestinei de către trei ţări europene, o decizie pe care a descris-o drept “curajoasă” şi despre care a apreciat că demonstrează un “consens internaţional” pentru a pune capăt războiului din Fâşia Gaza.

“Preşedinţia palestiniană salută poziţiile politice europene curajoase şi îndrăzneţe, în special cele adoptate de Spania, Irlanda şi Norvegia care au recunoscut statul Palestina”, a declarat Abbas marţi, într-o declaraţie transmisă de agenţia oficială de presă palestiniană Wafa. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI se...

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, mesaj antiromânesc la Moscova: ‘Mitropolia Basarabiei este un factor destabilizator în R.Moldova’

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, mesaj antiromânesc la Moscova: 'Mitropolia Basarabiei este un factor destabilizator în R.Moldova' Mai mulți deputaţi şi reprezentanţi din regiunea transnistreană...

Moscova își dorește victoria lui Trump în SUA. Analiza presei din Rusia despre plusurile și minusurile acestei variante

Moscova își dorește victoria lui Trump în SUA. Analiza presei din Rusia despre plusurile și minusurile acestei variante Conducerea Rusiei urmărește campania prezidențială din SUA...

Judecătoarea Sanduța, după audierea repetată la Pre-Vetting a Marinei Rusu: ‘Hărțuită de o comisie care se străduiește disperat să supraviețuiască blamărilor și urii poporului’

Judecătoarea Sanduța, după audierea repetată la Pre-Vetting a Marinei Rusu: 'Hărțuită de o comisie care se străduiește disperat să supraviețuiască blamărilor și urii poporului' Judecătoarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.