Sancțiuni americane împotriva agenției militare de contrainformații din Venezuela

Publicat:

Statele Unite au impus joi sancțiuni agenției militare de contrainformații din Venezuela în urma morții căpitanului unei nave care se afla în arest de o săptămână, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Trezoreria SUA a anunțat că va îngheța toate bunurile deținute direct sau indirect de Direcția Generală a Agenției Militare de Contrainformații (DGCIM).


Citește și : Trump găzduieşte la Casa Albă un ‘summit’ pentru a denunţa ‘reaua credinţă’ a reţelelor de socializare

Guvernul de ll aCaracas a confirmat pe 29 iunie moartea lui Rafael Acosta, care fusese arestat cu opt zile în urmă pentru o presupusă implicare într-un complot privind o lovitură de stat.

Organizațiile pentru drepturile omului, liderii politici și familia acestuia au acuzat guvernul de tortură, ceea ce ar fi provocat moartea lui Acosta.

Arestarea motivată politic și moartea tragică a căpitanului Rafael Acosta a fost nejustificată și inacceptabilă”, a declarat secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, într-un comunicat.

Citește și : Opt dintre migranţii salvaţi de nava Sea-Watch 3 vor ajunge în Finlanda

Autoritățile venezuelene l-au înmormântat pe Acosta miercuri în ciuda opoziției familiei sale, care dorea să i se practice autopsia în mod independent.

Procurorul general Tarek Saab a declarat că doi oficiali ai DGCIM au fost acuzați de moartea lui Acosta, fără a da explicații privind felul în care a murit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Ghost Ship of the Pacific’: Epava unei nave de război americane, găsită în stare ‘excepțională’

'Ghost Ship of the Pacific': Epava unei nave de război americane, găsită în stare 'excepțională' Epava unui distrugător al Marinei americane cunoscut drept „nava fantomă...

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk Rusia a revendicat sâmbătă capturarea unui nou sat în apropiere de Pokrovsk, un oraş care serveşte drept...

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis...

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid Ultimele pregătiri sunt în curs pentru trimiterea unei nave...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.