X

Sancțiuni americane împotriva fiilor vitregi ai lui Nicolas Maduro

SUA au instituit sancţiuni joi împotriva a zece persoane, printre care şi trei fii vitregi ai preşedintelui Venezuelei Nicolas Maduro, şi a unui număr de 13 entităţi, potrivit site-ului Departamentul Trezoreriei, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Motivul noilor sancţiuni este implicarea într-o reţea care a furat sute de milioane de dolari din contracte pentru importul de alimente, într-o perioadă în care naţiunea sud-americană se confirmă cu criză alimentară generalizată.

Citește și : Ministrul german al Apărării: Coaliţia împotriva jihadiștilor în Siria şi Irak este încă ‘esenţială’

Reţeaua vizată de sancţiunile impuse joi ar fi fost condusă de Alex Saab, un om de afaceri columbian care se afla pe radarul autorităţilor americane de doi ani după ce a primit un mare număr de contracte din partea guvernului socialist al lui Maduro.

Departamentul Trezoreriei susţine că Saab a folosit o reţea de firme fantomă de pe întreg globul pentru a ascunde profiturile uriaşe din contractele încredinţate direct pentru exploatarea aurului şi importul de alimente.

Unele contracte ar fi fost obţinute prin mituirea copiilor primei doamne Cilia Flores, Walter, Yosser şi Yoswal Gavidia.

Citește și : Boris Johnson: Acordul de retragere din UE este ‘inacceptabil’ pentru Marea Britanie

Tags: Alex SaabNicolas MaduroSUAYoswal Gavidia
Categorii: Știrile zilei