Sancţiuni americane împotriva unor membrii ai forţelor de securitate ale lui Maduro pentru blocarea ajutorului umanitar

Publicat:

Washingtonul a instituit vineri sancţiuni financiare împotriva mai multor generali şi responsabili apropiaţi de cel pe care l-au numit “fostul preşedinte ilegitim” venezuelean Nicolas Maduro, pentru împiedicarea livrării de ajutor umanitar, a anunţat Trezoreria americană, citată de AFP, scrie Agerpres.

Blocarea de către Maduro a “camioanelor şi navelor încărcate cu ajutor umanitar este ultimul exemplu de instrumentalizare de către regimul ilegitim a livrării de alimente şi provizii indispensabile pentru controlarea venezuelenilor vulnerabili”, a declarat secretarul american al trezoreriei, Steven Mnuchin.


Citește și : Guvernul de la Madrid adoptă măsuri pentru contracararea efectelor Brexit

“Îi sancţionăm pe membrii forţelor de securitate ale lui Maduro în replică la violenţa reprobabilă, la morţile tragice şi la incendierile de neconceput de produse alimentare şi de medicamente destinate venezuelenilor bolnavi şi înfometaţi”, a adăugat el.

Washingtonul a impus prin urmare sancţiuni financiare împotriva a şase înalţi responsabili din domeniul securităţii acuzaţi că “au controlat mare parte dintre grupurile care au împiedicat ajutorul umanitar să intre în Venezuela”.

SUA reafirmă că susţin “cu fermitate” eforturile preşedintelui interimar Juan Guaido. Acesta a anunţat că se va întoarce luni în ţară “în pofida ameninţărilor”, după vizite în Brazilia şi Paraguay.

Trezoreria SUA reaminteşte că după ce a împiedicat livrarea de ajutor, Nicolas Maduro a rupt relaţiile diplomatice cu Columbia.

Incidentele violente cu forţele de securitate venezuelene la frontieră s-au soldat cu cinci morţi şi 258 de răniţi, mai afirmă ministerul american.

Citește și : Arabia Saudită i-a retras cetăţenia fiului lui Osama bin Laden, Hamza

O operaţiune de transport a ajutorului umanitar a fost blocată pe 23 februarie la frontieră de forţele de securitate venezuelene, la fel ca şi tone de provizii şi de medicamente care urmau să intre în ţară din Brazilia. Caracasul vede în aceste operaţiuni de transport a ajutorului umanitar un pretext pentru o intervenţie a armatei americane pentru înlăturarea preşedintelui Maduro.

Printre gradaţii de vârf vizaţi de îngheţarea eventualelor lor bunuri pe teritoriul SUA sunt generalul Richard Lopez Vargas, care comandă Garda Naţională, generalul Jesus Mantilla Oliveros, generalul Alberto Bermudez Valderrey şi generalul Jose Norono Torres, precum şi comisarul şef Jose Dominguez Ramirez.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării În cadrul vizitei sale în municipiul Ceadîr-Lunga, prim...

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți Șeful Marelui Stat Major, generalul Eugen Ohladciuc, a vizitat...

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.