Sancţiuni mai aspre împotriva parlamentarilor britanici pentru abuz şi hărţuire

Publicat:

Legislatorii britanici ar putea fi destituiţi sau revocaţi, în baza noilor sancţiuni pentru hărţuire şi abuz prevăzute într-un raport care sugerează că fenomenul hărţuirii sexuale este larg răspândit în parlamentul de la Londra, relatează joi Press Association, potrivit agerpres.

Un sondaj la care au luat parte 1377 de lucrători parlamentari a constatat că aproape unul din cinci (19%) afirmă că au trăit sau au fost martori la situaţii de hărţuire sexuală sau comportament neadecvat în decursul ultimului an, numărul femeilor care reclamă acest lucru fiind dublu faţă de al bărbaţilor.


Citeşte şi: CPI începe o anchetă preliminară privind execuţii extrajudiciare în Filipine

În acelaşi timp, 39% dintre cei intervievaţi au relatat experienţe de hărţuire de altă natură decât sexuală în acest interval – 45% dintre bărbaţi şi 35% dintre femei.

Raportul, realizat de un grup de lucru interpartinic condus de lidera Camerei comunelor Andrea Leadsom, recomandă elaborarea unei proceduri pentru reclamaţii care să funcţioneze “independent de partidele politice şi să asigure confidenţialitate şi corectitudine celor vizaţi de reclamaţii”.

Conform sistemului propus, plângerile ar fi urmate de o anchetă confidenţială a comisarului parlamentar pentru etică şi ar atrage sancţiuni mai dure pentru cei despre care se stabileşte că au avut un comportament neadecvat. În baza raportului comisarului, comisiile de etică din Camera comunelor şi Camera lorzilor ar putea recomanda suspendarea unui parlamentar pe o perioadă determinată, care ar putea fi urmată de revocarea – în cazul membrilor Camerei comunelor – sau expulzarea celui vizat, în cazul membrilor Camerei Lorzilor.

Citeşte şi: Un apropiat al lui Trump demisionează după ce a fost acuzat că şi-a bătut nevestele

Sondajul a mai arătat că un sfert dintre cei care au trăit situaţii de comportament neadecvat au discutat despre acest lucru cu superiorul direct sau cu parlamentarul de care aparţin şi că doar jumătate din personalul parlamentului are încredere în sistemul de gestionare a plângerilor de abuz şi hărţuire. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.