X

Sancţiunile americane au forţat Iranul să devină o ţară ‘AUTOSUFICIENTĂ’ (Khamenei)

Sancţiunile impuse de SUA au forţat Iranul să devină ”autosuficient”, a declarat liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, într-un discurs transmis în direct de postul de televiziune public cu ocazia începerii Noului An iranian (Nowruz), transmite vineri Reuters, potrivit agerpres.

Khamenei le-a cerut iranienilor să dea dovadă de unitate.

Citeşte şi: Spania îşi ÎNCHIDE toate hotelurile

Fricţiunile dintre Washington şi Teheran au sporit începând din 2018 atunci când preşedintele american Donald Trump şi-a retras ţara din acordul internaţional privind programul nuclear iranian, semnat în 2015.

”Iranul a beneficiat de pe urma sancţiunilor impuse de America. Acestea ne-au făcut autosuficienţi în toate domeniile”, a spus ayatollahul Khamenei, care părea sănătos în pofida zvonurilor conform cărora ar fi contractat COVID-19, boală care a dus la moartea a 1.284 de persoane în Iran.

La 9 martie, biroul liderului suprem de la Teheran a anunţat că discursul anual al acestuia din oraşul Mashhad, cu ocazia Noului An iranian, a fost anulat pentru a limita propagarea noului coronavirus în Iran. Cu peste 17.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, aceasta este ţara cea mai afectată din regiunea Orientului Mijlociu.

Citeşte şi: Donald Trump anulează summitul G7

”Anul trecut a fost unul tumultuos pentru naţiunea iraniană, un an care a început cu inundaţii şi s-a încheiat cu coronavirus, dar prin unitate vom depăşi toate greutăţile”, a afirmat Ali Khamenei.

Un mesaj asemănător a transmis şi preşedintele iranian Hassan Rouhani, care a salutat eforturile făcute de personalul medical în combaterea răspândirii noului coronavirus.

Tags: Ali KhameneiAnul Nou iraniancoronaviruscovid-19Hassan RouhaniIranMashhadNowruzsanctiuniSUAteheranwashington
Categorii: Sinteze