X

Sancţiunile americane impuse Iranului ‘ameninţă ordinea mondială’

Sancțiunile impuse de către Administrația de la Washington împotriva Iranului vor avea „consecințe severe asupra ordinii mondiale”, a declarat marți ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, relatează Euronews, potrivit mediafax.

„Din păcate, o țară care încalcă legea (Statele Unite, n.red.) dorește să pedepsească o țară care se supune legii (Iran, n.red.). Această metodă va avea consecințe severe asupra ordinii mondiale”, a declarat Zarif.

Citeşte şi: Donald Trump a fost FILAT de Securitatea din Cehoslovacia. Socrul lui TURNA tot la KGB!

„Americanii nu și-au îndeplinit scopul dorit prin impunerea de sancțiuni ilegale împotriva Iranului”, a adăugat ministrul de Externe.

Declarația ministrului vine cu câteva zile înainte de intrarea în vigoare a unui nou set de sancțiuni, aplicate sectorului petrolier din Iran. Noile sancțiuni vor intra în vigoare în data de 5 noiembrie și vor afecta sectorul bancar și energetic. Acestea au ca scop eliminarea exporturilor de petrol din Iran.

Citeşte şi: Cutremur puternic în centrul Greciei

Statele Unite au reimpus sancțiuni împotriva Iranului în luna august, la trei luni după ce președintele american Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul Nuclear semnat în 2015. Conform acordului, sancțiunile împotriva Iranului erau ridicate, în schimbul limitării programului nuclear al țării.

Iranul a contestat în mai multe rânduri aceste sancțiuni, menționând că se conformează prevederilor Acordului Nuclear, lucru confirmat și de către Agenția Internațională pentru Energie Atomică (IAEA).

Tags: IranJavad ZarifpetrolsanctiuniSUA
Categorii: Sinteze