X

Sandu, despre Șor: El nu are curajul să se arate aici și să-și ispășească condamnarea

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este decisă cu privire la fugarul Ilan Șor și oamenii care-l ajută în țară. Întrebată la emisiunea „La 360 de grade” de la postul public radio, ce părere are despre vizita sa de 3 zile într-o destinație necunoscută, șefa statului a refuzat să speculeze, dar a declarat ferm că „este o problemă majoră pe care o vom rezolva”.

Ediția a avut loc luni seara, 13 noiembrie curent.

„Ilan Șor și gruparea lui criminală este un instrument al Rusiei prin care ultima încearcă să destabilizeze și să denatureze votul. Rusia a încercat să cumpere voturi și să denatureze rezultatele alegerilor. Cum un fugar reușește să obțină atâta încredere? Lipsa sancțiunii, inacțiunea justiției. S-au găsit judecători care au avut curajul să-l condamne, el nu are curajul să se arate aici și să-și ispășească condamnarea. El nu ar putea comite atâta ilegalități, dacă nu ar avea oameni. Și vedem cât de pasivă e justiția. Procuratura, SIS au reușit să documenteze scheme mari, cu probe seriose, dar cât timp instanțele de judecată nu își fac treaba, nici măcar nu încep să examineze aceste cazuri de imixtiune a Rusiei, toți acești oameni se simt liberi”, a declarat Maia Sandu.

Citeşte şi: Parohul Bisericii Sf. Dumitru aderă la Mitropolia Basarabiei

„Este o problemă majoră pe care o vom rezolva. Dacă va trebui, o să mai creăm o Curte. Vom găsi oameni care să protejeze securitatea națională”, a adăugat ea.

Tags: Ilan ŞorMaia SandurusiaSIS
Categorii: JustiţiePoliticăȘtirile zilei