Șantierul pe care s-au nenorocit mai mulți muncitori a fost închis

Publicat:

Șantierul pe care s-au nenorocit mai mulți muncitori a fost închis

Șantierul de construcție a sălilor sportive al Complexului Locativ „Satul German” a fost închis, cel puțin pentru o perioadă.

Citește și: Șeful adjunct al unui Inspectorat de Poliție, reținut în flagrant de CNA cu 2500 de euro


Asta după ce Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică (INST) a constatat „nerespectarea prevederilor normativului în construcții”.

Precizăm că la 26 august, la șantierul aflat în construcție în extravilanul comunei Băcioi s-a produs iun accident tehnic. Șase muncitori au căzut în gol și au fost preluați de ambulanță. Despre accident s-a aflat abia a doua zi, iar autoritățile au reacționat după ce cazul a ajuns în presă. În urma controlului de specialitate efectuat de către reprezentanții INST, s-a constatat prăbușirea planșeului ultimului etaj autorizat aflat în fază de execuție, din cauza nerespectării prevederilor normativului în construcții NCM F.02.03.2005 – Executarea, controlul calității şi recepția lucrărilor din beton şi beton armat monolit.

În rezultatul controlului de specialitate INST a emis o prescripție de sistare a lucrărilor de construcție pe șantier, inclusiv, s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice care să ateste starea tehnică a obiectivului în construcție în urma accidentului.

De asemenea, persoanele implicate în execuția lucrărilor, inclusiv persoanele cu funcție de răspundere, au fost citate la sediul Inspectoratului, în scopul examinării documentației de proiect și verificarea respectării legislației și a documentelor normative în vigoare.

Precizăm că, ieri, 28 august, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, anunța despre patru pacienți internați, doi dintre care au fracturi ale coloanei vertebrale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mihai Popșoi pleacă în Cehia

Mihai Popșoi pleacă în Cehia Viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, va participa, în perioada 30 august–1 septembrie, la cea de-a 19-a ediție a...

CNA reacționează la acuzațiile Nataliei Morari

 CNA reacționează la acuzațiile Nataliei Morari Centrul Național Anticorupție precizează că toate acțiunile în raport cu activitatea companiei Media Sapiens se desfășoară în limitele legii....

CEC solicită suspendarea ‘Renaşterii’ lui Şor

CEC solicită suspendarea 'Renaşterii' lui Şor Activitatea Partidului politic „Renaștere”, apropiat politicianului fugar Ilan Șor, ar putea fi suspendată. Comisia Electorală Centrală va sesiza Ministerul...

VIDEO – CEC îl scoate din cursa electorală pe Vasile Bolea

CEC îl scoate din cursa electorală pe Vasile Bolea Comisia Electorală Centrală a respins cererea de înregistrare a grupului de inițiativă în vederea susținerii lui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.