X

Săptămâna științei la Academia de Studii Economice din Moldova. Programul evenimentelor

Săptămâna științei la Academia de Studii Economice din Moldova. Programul evenimentelor

Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) a dat startul Săptămânii științifice cu o serie de evenimente de marcă dedicate Zilei ASEM și Zilei Economistului. Această săptămână este o oportunitate excelentă pentru dialog academic, inovație și colaborare între cercetători, studenți, mediul academic, oameni de afaceri și reprezentanți ai societății civile, menționează organizatorii evenimentului.

Se estimează că peste 250 de persoane vor participa la prezentări de articole științifice și comunicate, iar peste 1.000 de vizitatori sunt așteptați la lansările de carte, mesele rotunde și expozițiile organizate pe parcursul săptămânii, potrivit radiochisinau.md.

Citește și: La scrutinele din 20 octombrie, peste hotare vor fi deschise 234 de secții de vot

Luni, 16 septembrie 2024, a avut loc deschiderea oficială a expoziției de carte cu vânzare „Academica” și un workshop dedicat cercetătorilor începători, intitulat „Creează-ți profilul cercetătorului”, axat pe platformele ORCID, LinkedIN, Web of Science și Google Scholar.

Astăzi, 17 septembrie 2024, publicul a fost invitat la o lecție publică susținută de Konrad Jagodzinski, Place Branding Director la Brand Finance, SUA, cu tema „Why is soft power so important in today’s world? – Moldova’s role and country image”. Tot astăzi, dr. hab. prof. univ. Serghei Ohrimenco a avut parte de lansarea unei noi cărți, iar masa rotundă „Recensământul populației și locuințelor 2024: abordări inovative și provocări” a adus în discuție aspecte cheie ale recensământului din 2024.

Miercuri, 18 septembrie, va fi marcată lansarea Clubului de educație financiară FINEDU ASEM, o inițiativă destinată dezvoltării abilităților financiare ale tinerilor și promovării educației financiare în rândul studenților. De asemenea, va fi organizată o sesiune de promovare a apelurilor ANCD și un eveniment dedicat programului Orizont Europa, axat pe cercetare și inovare.

Joi, 19 septembrie, va fi o zi dedicată relațiilor dintre România și Republica Moldova. La ora 13:00, va avea loc inaugurarea biroului Centrului de Excelență în Comerț Exterior al ASE București în Chișinău, un hub strategic pentru colaborarea economică și comercială dintre cele două țări. Imediat după, la ora 14:00, se va desfășura masa rotundă „Provocări și perspective macroeconomice pentru România și Republica Moldova”, moderată de dr. Ionuț Pandelică, prof. univ.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Vineri, 20 septembrie, va avea loc conferința internațională „Competitivitate și Inovare în Economia Cunoașterii”, care are drept obiective principale promovarea cooperării științifice în domeniul socio-economic și al științelor umaniste, analiza tranziției către societatea informațională globală și impactul acesteia asupra formării profesionale și creației intelectuale. Tot vineri, la ora 13:00, va avea loc deschiderea Expoziției Internaționale de Inovații și Transfer Tehnologic EXCELLENT IDEA, ediția a III-a.

Sâmbătă, 21 septembrie, va încheia oficial conferința „Competitivitate și Inovare în Economia Cunoașterii” și va avea loc festivitatea de premiere a nominalizaților expoziției EXCELLENT IDEA.

 

Tags: Academia de Studii EconomiceASEMORCID
Cultură și Media