X

După şapte ani, liderul nord-coreean se întâleşte cu trimişii speciali ai Seulului

Liderul nord-coreean Kim Jong-un va lua cina alături de doi delegaţi sud-coreeni, fiind prima întâlnire a acestuia cu oficiali de la Seul, începând cu 2011, scrie BBC, potrivit news.ro.

Biroul preşedintelui sud-coreean a confirmat întâlnirea luni, la scurt timp după sosirea delegaţilor.

Delegaţia se află la Phenian pentru discuţii în vederea reînceperii unui dialog între Coreea de Nord şi SUA.

Citeşte şi: Cine este Luigi di Maio, faţa moderată care-i face să triumfe pe populiştii italieni

Relaţiile dintre Nord şi Sud sunt mai bune după Jocurile Olimpice.

Delegaţia cuprinde doi trimişi de nivel înalt: Suh Hoon, şeful serviciilor secrete şi consilierul pentru securitate naţională, Chung Eui-yong. Conform postului de radio al statului nord-coreean, delegaţia sud-coreeană a fost primită de Ri Son-gwon, şeful departamentului pentru reunificare al Coreei de Nord.

Citeşte şi: Moscova are dovezi care susţin implicarea americanilor în alegerile din 18 martie

În timpul vizitei de două zile, grupul din Coreea de Sud se va concentra pe stabilirea unor condiţii pentru discuţii privind dezarmarea nucleară a Coreei de Nord şi un posibil dialog cu Statele Unite.

Chung declarase anterior, într-o conferinţă de presă, că va „îndeplini dorinţa preşedintelui Moon Jae-in de a menţine un dialog şi de a îmbunătăţi relaţiile dintre Sud şi Nord şi de a dezarma nuclear peninsula coreeană”. „Plănuiesc să dezbat în profunzime felul în care putem continua nu doar discuţiile între Nord şi Sud, ci şi între Nord şi Statele Unite”, a adăugat el.

Tags: Coreea de NordCoreea de SudKim Jong UnMoon Jae-inPhenianseul
Categorii: Știrile zilei