Şapte civili au fost ucişi de o bombă în Afganistan

Publicat:

Cel puţin şapte civili au fost ucişi de explozia unei bombe plasate la marginea drumului în provincia Kunduz din nordul Afganistanului, au anunţat marţi oficialităţi locale, citate de dpa, potrivit agerpres.

Un purtător de cuvânt al guvernatorului provincial a declarat că încă şase persoane au fost rănite în incident după ce motocicleta lor a fost lovită de o bombă luni seară în districtul Khan Abad din această provincie.


Citește și: Justin Trudeau exclude participarea Rusiei la summitul G7

Toate victimele erau tineri din provincia Badakhshan care lucrau ca muncitori pe terenuri agricole din Kunduz.

Potrivit oficialilor locali, zona este sub controlul grupării militante talibane.

Talibanii au o prezenţă puternică în multe părţi ale provinciei şi au comis acolo o serie de atacuri mortale asupra forţelor de securitate afgane în ultimele săptămâni.

Tensiunea militară a fost redusă atât de talibani, cât şi de guvernul afgan în urma unei încetări a focului în timpul celor trei zile ale sărbătorii Eid al-Fitr.

Mii de civili au fost ucişi în Afganistan din cauza războiului.

Citește și: Autopsia independentă arată că George Floyd a fost UCIS prin strangulare

Un raport al ONU arăta luna trecută că numărul victimelor civile ale operaţiunilor desfăşurate de părţile în conflict în Afganistan a crescut în aprilie comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Misiunea de Asistenţă a Naţiunilor Unite în Afganistan (UNAMA) a declarat că talibanii au fost responsabili pentru 208 de victime civile în aprilie şi forţele guvernamentale pentru 172. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recipiente pentru copii marca Jocurilor Olimpice, retrase de pe piață în Franța

Recipiente pentru copii marca Jocurilor Olimpice, retrase de pe piață în Franța Autoritățile franceze recheamă recipiente de apă pentru copii marca Jocurilor Olimpice, deoarece conțin...

Blocarea acţiunii unei singure proteine ar putea prelungi viaţa umană (studiu)

Blocarea acţiunii unei singure proteine ar putea prelungi viaţa umană (studiu) Prin blocarea unei singure proteine oameni de ştiinţă susţin că au reuşit să extindă...

Lukaşenko sugerează că deţinuţii politici ar putea fi folosiţi la înlăturarea pagubelor provocate de o furtună

Lukaşenko sugerează că deţinuţii politici ar putea fi folosiţi la înlăturarea pagubelor provocate de o furtună Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ignorat apelurile internaţionale de...

Obama, surprins de cât de ‘dezorienta’ părea Biden la o strângere de fonduri din iunie

Obama, surprins de cât de 'dezorienta' părea Biden la o strângere de fonduri din iunie Biden l-a surprins pe Obama cu starea sa de „dezorientare”...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.