Șapte copii au murit striviți de acoperișul școlii în care învățau – VIDEO

Publicat:

Şapte elevi au fost ucişi şi 57 răniţi după ce o sală de clasă a unei şcoli primare din capitala Kenyei, Nairobi, s-a prăbuşit luni dimineaţă devreme, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului, citat de DPA, potrivit agerpres.

Sala de clasă de la Precious Talent Academy din cartierul de vest Dagoretti s-a prăbuşit la 7:30 (4:30 GMT), a declarat colonelul Cyrus Oguna într-o conferinţă de presă.


Citește și: Taifunul Tapah face ravagii în Japonia: 30 de oameni au fost răniți!

Primele victime au fost evacuate la o clinică catolică din apropiere cu motocicleta, a declarat un lider al comunităţii, deoarece ambulanţele au avut nevoie de o oră şi jumătate pentru a ajunge.

Crucea Roşie a anunţat pe contul său de Twitter că a înfiinţat un birou de informare şi monitorizare şi va oferi servicii de suport psihosocial.


Unii părinţi au învinuit administraţia şcolii pentru ceea ce au numit “calitatea structurală slabă” a clădirii prăbuşite, amplasată într-o zonă săracă.

Citește și: Hassan Rohani denunță prezenţa ‘forţelor străine’ în Golf

Potrivit unui părinte, clădirea era o construcţie de metal cu un etaj.

Directorul şcolii, Moses Wainaina Ndirangu, a declarat că accidentul ar putea fi rezultatul unor lucrări de canalizare în curs lângă sala de clasă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Câți bani a alocat Chișinăul pentru locuitorii regiunii transnistrene în primele șase luni ale lui 2024

Câți bani a alocat Chișinăul pentru locuitorii regiunii transnistrene în primele șase luni ale lui 2024 În primul semestru al anului 2024, pentru locuitorii din...

Jurnalista ruso-americană Alsu Kurmasheva, condamnată în Rusia la peste 6 ani de închisoare

Jurnalista ruso-americană Alsu Kurmasheva, condamnată în Rusia la peste 6 ani de închisoare Un tribunal rus a condamnat-o pe jurnalista ruso-americană Alsu Kurmasheva la șase...

Andrei Năstase a dus la Președinție o carte despre Donald Trump, pentru a o înmâna președintei Maia Sandu

Andrei Năstase a dus la Președinție o carte despre Donald Trump, pentru a o înmâna președintei Maia Sandu Ex-ministrul de Interne Andrei Năstase, care va...

Prima zi de admitere la universităţile din Republica Moldova

Prima zi de admitere la universităţile din Republica Moldova Prima zi de admitere la universităţile din Republica Moldova a început cu probleme tehnice. Platforma online...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.