Șapte deputaţi europeni au încercat fără succes să îi viziteze pe membrii executivului separatist catalan aflaţi în închisoare

Publicat:

O delegaţie de şapte deputaţi europeni au încercat marţi să îi viziteze pe membrii executivului separatist catalan aflaţi într-o închisoare în apropiere de Madrid, fără să obţină undă verde din partea administraţiei penitenciarelor, a constat un corespondent al agenţiei France Presse prezent la faţa locului.

“Am venit pentru a face respectat dreptul fundamental european care spune că toţi deputaţii europeni pot merge în închisori din diferite ţări pentru a se întâlni cu deţinuţii şi a discuta despre condiţiile de încarcerare”, a declarat presei deputatul francez José Bové (Verzii), conform agerpres .


“Tocmai am văzut astăzi că în Spania nu este posibil. Prin urmare, guvernul spaniol încalcă drepturile fundamentale europene”, a acuzat el.

Citește și : Poliţia britanică a arestat patru bărbaţi suspectaţi că plănuiau atentate teroriste

“Este o decizie a directorului închisorii”, a declarat un responsabil guvernamental spaniol, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, şi a presupus că “procedura nu a fost respectată”.

“Iată UE în 2017: o delegaţie de şapte membri ai Parlamentului European nu a primit autorizaţia să intre în închisoarea Estremera din Spania pentru a-i vizita pe deţinuţii politici catalani. În ciuda unei cereri oficiale şi respectării procedurii. Ruşine acestei democraţii nedemne!”, a scris la rândul său pe Twitter deputatul belgian Mark Demesmaeker.

Delegaţia şi-a anunţat vizita cu o zi înainte, precizând că se confruntă cu o mulţime de obstacole de ordin birocratic.

Pe lângă cei trei eurodeputaţi spanioli – Jordi Solé, Josep-Maria Terricabras et Ramon Tremosa -, din delegaţie au mai făcut parte Marie-Pierre Vieu (Franţa, Frontul de Stânga), naţionalistul flamand Mark Demesmaeker (Belgia) şi o deputată din Letonia, Tatjana Zdanoka.

Răspunsul eurodeputatului spaniol Esteban Gonzalez Pons, membru al Partidului Popular condus de Mariano Rajoy, a fost usturător. “Aceşti deputaţi nu reprezintă Parlamentul European, este vorba despre o vizită exclusiv privată”, a declarat el marţi după-amiază.

“Doar patru deputaţi din afara Spaniei participă la această vizită. Unul dintre ei aparţine extremei drepte flamande care apăra deţinuţi ai ETA” (organizaţia separatistă bască), a adăugat Pons, subliniind că ei reprezintă politic un procent mic din totalul celor 751 de deputaţi europeni.

“Această vizită are ca scop să internaţionalizeze” conflictul catalan, a acuzat Esteban Gonzalez Pons, citat de AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor Acţiunile companiilor americane CrowdStrike, specializată în securitate cibernetică, şi Microsoft au scăzut...

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.