Şapte italieni au fost arestaţi după ce au bătut crunt un grup de migranţi

Publicat:

Şapte persoane au fost arestate în Sicilia, sudul Italiei, pentru un atac neprovocat comis luna trecută asupra unui grup de migranţi adolescenţi din Africa, a anunţat miercuri poliţia italiană, informează dpa.

Suspecţii – dintre care patru au rămas în custodia poliţiei, iar trei au fost plasaţi în arest la domiciliu – au fost acuzaţi de atac cu circumstanţe agravante pe temei de ură etnică şi rasială, se menţionează în comunicatul carabinierilor italieni.


Citeşte şi: Donald Trump vrea ca toată lumea să pună o presiune maximă pe Iran

Ei au atacat şase tineri din Gambia şi un lucrător social care îi însoţea în timpul unor festivităţi nocturne prilejuite de Ferragosto, sărbătoare legală marcată la 15 august, pe o plajă situată la est de Palermo.

Atacul a continuat chiar şi atunci când migranţii au urcat în maşină şi s-au îndepărtat de plajă. Camioneta lor a fost urmărită până în localitatea vecină, Partinico, unde atacatorii i-au forţat să coboare din vehicul şi i-au atacat din nou.

Potrivit cotidianului La Repubblica, migranţii au fost loviţi cu o piatră şi cu bâte de baseball, ameninţaţi cu o armă, iar telefoanele mobile le-au fost furate.

Citeşte şi: Emisari ai Seulului au ajuns la Phenian

Publicaţia locală Giornale di Sicilia precizează că persoanele arestate au vârste cuprinse între 28 şi 71 de ani. Două femei se numără printre ele, potrivit comunicatului poliţiei italiene.

În ultimul timp s-a raportat o creştere a numărului de atacuri xenofobe comise în Italia, concomitent cu o înăsprire a politicii guvernului italian împotriva migranţilor ilegali, promovată de ministrul de interne Matteo Salvini.

La sfârşitul lui iulie, în Partinico a avut loc un alt atac, când un senegalez de 19 ani a fost ţinta unor insulte rasiste şi a fost bătut. Doi bărbaţi au fost plasaţi în arest la domiciliu pentru această agresiune. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.