X

Șapte membri ai grupării ‘ȘOR’, condamnați la închisoare pentru pregătirea dezordinilor în masă

Șapte membri ai grupării ‘ȘOR‘, condamnați la închisoare pentru pregătirea dezordinilor în masă

Potrivit instanţei de la Chişinău, în perioada 2022 – martie 2023, a fost creat un grup infracţional cu scopul de a iniţia şi de a participa la dezordini în masă în timpul unei adunări colective în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.

Manifestația anunțată pașnică, urma să degenereze în dezordini în masă. Iar în acest scop, membrii grupării au adus la Chişinău mai multe persoane, majoritatea tineri cu constituţie atletică, inclusiv persoane cu condamnări anterioare, care, în schimbul unei recompense promise, urmau să iniţieze confruntări fizice cu forţele de ordine, potrivit veridica.md.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Potrivit datelor furnizate de ofițerii Direcției Combaterea Criminalității Organizate a INI, cei șapte sunt bărbați cu cetățenia moldovenească, cu vârsta cuprinsă între 21 și 39 de ani. Aceștia își au domiciliul în nordul Moldovei, inclusiv în Bălți.

În 2023 șefului IGP, Viorel Cernăuțeanu spunea că printre cele șapte persoane se afla și o persoană de legătură între serviciile speciale din Rusia și grupurile care pregăteau dezordini la Chișinău.

El a mai afirma că există legătură directă între coordonatorul de la Moscova și compania militară privată rusă ”Wagner”.

Citește și: Aproape 46% dintre moldoveni vor modificarea Constituţiei pentru aderarea la UE (sondaj)

Tags: BalţichisinauŞor
Justiţie