X

Şapte morţi într-un bombardament rusesc asupra unei pieţe agricole din Doneţk

Un bombardament rusesc asupra pieţei centrale de produse agricole din oraşul Avdiivka din regiunea Doneţk, în apropiere de linia frontului în estul Ucrainei, s-a soldat miercuri cu şapte morţi şi nouă răniţi, au informat autorităţile locale, citate de agenţia ucraineană de presă Ukrinform, potrivit agerpres

Anterior, guvernatorul ucrainean al regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko, anunţase un bilanţ de ‘cel puţin şapte morţi şi opt răniţi în urma bombardamentului din cursul dimineţii asupra Avdiivka’, conform AFP.

Citește și : Britanic suspectat că a ajutat un oligarh să ‘fenteze’ sancţiunile

Potrivit acestuia, ‘ruşii au lovit piaţa centrală, unde se aflau multe persoane în acel moment’.

Alte surse regionale au indicat că, în afară de piaţa centrală, trupele ruse au bombardat şi alte zone din Avdiivka în cursul dimineţii, afectând o serie de clădiri rezidenţiale cu mai multe etaje. Atacurile s-au soldat cu mai mulţi morţi şi răniţi, spun aceeaşi oficiali, fără să indice vreo cifră exactă.

În regiunea Doneţk din estul Ucrainei, şase persoane au fost ucise marţi, iar o alta a fost rănită.

Pe de altă parte, trupele ruse şi-au continuat miercuri ofensiva asupra oraşului Zaporojie – centru administrativ al regiunii cu acelaşi nume din sudul Ucrainei, unde se află cea mai mare centrala nucleară din Europa – şi a zonelor limitrofe, după ce în urmă cu o zi au fost înregistrate atacuri asupra a 22 de aşezări în sudul Ucrainei, fără a provoca decese.

Citește și : AIEA se declară îngrijorată de faptul că alimentarea centralei nucleare Zaporojie depinde doar de generatoare

Noi atacuri împotriva infrastructurii energetice din centrul ţării au fost raportate de Kiev, în a treia zi consecutivă de bombardamente împotriva infrastructurii critice a Ucrainei.

Tags: AvdiivkaDoneţkPavlo KirilenkoZaporojie
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina