X

Şapte noi focare de gripă aviară depistate în ultima săptămână

Şapte noi focare de gripă aviară depistate în ultima săptămână

Pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate șapte focare de gripă aviară, în ultima săptămână, dintre care două la fauna sălbatică și cinci focare la păsări domestice.

Citeşte şi: Luna se micșorează și au loc cutremure foarte puternice

Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), La Chișinău și Cahul au fost înregistrate cele două focare de gripă aviară la fauna sălbatică, iar la păsările domestice a fost înregistrat un focar în satul Cosăuți, raionul Soroca, un focar în Oxentea raionul Dubăsari, un alt focar în raionul Strășeni și altele două în raionul Florești, localitățile Gura Căinarului și Lunga.

Şapte noi focare de gripă aviară depistate în ultima săptămână

În acest sens, ANSA anunță că au fost instituite zone de protecție de trei kilometri și zone de supraveghere de zece kilometri, unde medicii veterinari desfășoară recensământul exploatațiilor de animale și evaluarea stării de sănătate a păsărilor.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă deținătorii și crescătorii de păsări să țină orătăniile în interiorul curților și la observarea semnelor clinice, să anunțe imediat personalul veterinar.

Tags: Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelorgripa aviara
Știrile zilei