X

Șapte persoane au murit în urma inundațiilor declanşate de ciclonul Yaku, în nord-vestul Peru

Cel puţin şase persoane au murit în nord-vestul Peru în urma inundaţiilor declanşate de ciclonul Yaku, a anunţat vineri Protecţia Civilă peruană, transmite sâmbătă AFP, potrivit agerpres.   

“Până în prezent (vineri), au fost şase morţi”, a anunţat pe Twitter Protecţia Civilă din Peru.

Citește și : Biden ignoră criticile vehemente ale Beijingului

Inundaţiile, provocate de ploile abundente şi de revărsarea râurilor, au început săptămâna aceasta şi au luat amploare în ultimele 48 de ore, afectând zone urbane şi rurale din departamentele costiere La Libertad, Lambayeque, Piura şi Tumbes (Nord), la frontiera cu Ecuador.

Ciclonul Yaku, care se află la o distanţă de aproximativ 500 km de coastele peruane, “este un fenomen foarte neobişnuit, care a provocat o intensificare a ploilor din nordul” ţării, a declarat directorul Protecţiei Civile, César Sierra, la Radio Exitosa.

Acest tip de “ciclon neorganizat, diferit de ciclonii tropicali”, conform serviciului peruan de meteorologie (Senahmi), este asociat cu fenomenul climatic El Nino, care provoacă supraîncălzirea apelor Oceanului Pacific din largul Americii de Sud.

Citește și : Puterea din Venezuela leagă un acord cu opoziţia pentru ridicarea sancţiunilor

Într-un bilanţ comunicat ulterior, Carlos Yanez, şeful Institutului Naţional pentru Apărare Civilă, a explicat că “până în prezent şi de la începutul sezonului ploios (cu puţin peste trei luni în urmă – n.a.), au fost 58 de morţi”‘, fără a preciza circumstanţele deceselor sau alte informaţii referitoare la acestea.

Tags: cicloninundatiiPeruprotectia civilaYaku
Categorii: Știrile zilei