Șapte polițiști au fost arestaţi și patru milioane lei au intrat în conturile ARBI

Publicat:

Șapte polițiști au fost arestaţi și patru milioane lei au intrat în conturile ARBI

Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămâna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni din spectrul de atribuții instituționale.

Astfel, CNA a anunțat reținerea și arestarea a 7 polițiști ai INSP, dar și depunerea pe conturile trezoreriale ale Agenției de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a peste 4 milioane de lei – echivalentul a 242 de mii de dolari.


Citeşte şi: ATAC cu dronă în Iordania! Mai mulţi militari americani au fost ucişi şi răniţi! – Stiripesurse.md

De asemenea, instituția a fost notificată despre aplicarea unei sentințe de condamnare la 2 ani de închisoare în privința unui om de afaceri și unui mijlocitor – dosar aflat în gestiunea organului de urmărire penală al instituției.

Menționăm că la moment, 2 persoane sunt deținute în izolatorul Centrului, iar alte 10 persoane, arestate în dosarele pornite de CNA, sunt plasate în penitenciare. În perioada de referință, ofițerii de urmărire penală au inițiat 7 de cauze penale, în total fiind în procedură peste 500 de dosare.

Șapte polițiști au fost arestaţi și patru milioane lei au intrat în conturile ARBI

De asemenea, Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a anunțat sechestre în valoare de circa jumătate de million de lei, aplicat în cadrul unei cauze penale pornite pe corupere pasivă, instrumentată de ofițerii de urmărire penală ai CNA.

Pe domeniul de prevenire a corupției, Direcția legislație a finalizat și a remis autorilor 14 de rapoarte de expertiză anticorupție și 20 avize pe marginea unor proiecte de acte normative, examinate săptămâna trecută. CNA mai notifică eliberarea a 153 caziere de integritate, recepționarea a 47 de apeluri la linia națională anticorupție și 1463 de materiale înregistrate în cancelaria Centrului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Poliţiştii din Orhei au scos un cadavru dintr-un lac

Poliţiştii din Orhei au scos un cadavru dintr-un lac Cadavrul unui bărbat de 43 de ani a fost descoperit în apele unui lac din Orhei....

25 de lei un litru de benzină. O nouă scumpire la pompă

25 de lei un litru de benzină. O nouă scumpire la pompă Benzina și motorina se scumpesc din nou. Pentru ziua de mâine, prețul per...

Mai multe străzi din Cahul rămân fără curent electric

Mai multe străzi din Cahul rămân fără curent electric Premier Energy anunță despre efectuarea lucrărilor de mentenanță la rețeaua electrică pentru data de 1 iunie...

Tragedie la scăldat. Un băiat de 15 ani a pierit într-un lac din Râșcani

Tragedie la scăldat. Un băiat de 15 ani a pierit într-un lac din Râșcani Un băiat de 15 ani a murit înecat în lacul de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.