Șapte polițiști pakistanezi au fost uciși într-un atac al talibanilor

Publicat:

Cel puţin şase poliţişti şi-au pierdut viaţa într-un atac comis miercuri dimineaţa asupra unui post de control din provincia Baluchistan, în vestul Pakistanului, care a fost revendicat de principala grupare talibană din ţară, transmite EFE, potrivit agerpres.

Potrivit unui comisar adjunct din districtul unde a avut loc atacul, forţele de securitate au lansat o operaţiune de găsire a vinovaţilor.


Vezi și: CUTREMUR puternic în Turcia – VIDEO

Principala grupare talibană pakistaneză, Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP), a revendicat, într-un comunicat, asaltul asupra punctului de control.

“Cu ceva timp în urmă, câţiva dintre camarazii noştri au murit la acel post de control, iar acest atac este o răzbunare pentru asta”, a arătat un purtător de cuvânt taliban.

Balucistan este una dintre zonele cele mai tulburi din Pakistan, cu o prezenţă a mai multor grupări armate separatiste, facţiuni talibane şi grupuri jihadiste.

Citește și: Theresa May trimite scrisoarea prin care cere amânarea Brexit-ului

Trei persoane au murit, iar alte şapte au fost rănite duminică, în aceeaşi provincie, într-un atac cu bombă asupra unui tren, care a provocat deraierea mai multor vagoane.

Violenţa teroristă a scăzut considerabil în Pakistan, notează EFE, de când armata a lansat o operaţiune în zonele tribale din nord-vestul ţării, în iunie 2014, care ulterior s-a extins în restul ţării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BCS vrea o comisie specială pentru identificarea măsurilor de depășire a crizei în agricultură

BCS vrea o comisie specială pentru identificarea măsurilor de depășire a crizei în agricultură Comuniștii și socialiștii solicită instituirea unei comisii parlamentare speciale pentru identificarea...

Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina

Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina în schimbul gazului furnizat de partea ucraineană,...

Proiectul R. Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei a fost acceptat

Proiectul R. Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei a fost acceptat Proiectul Republicii Moldova, care a fost depus împreună cu colegii din România și din...

Bani din fondul de urgență pentru susținerea populației pe timp de caniculă

Bani din fondul de urgență pentru susținerea populației pe timp de caniculă Guvernul a dispus alocarea banilor din Fondul de Urgență pentru susținerea populației...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.