A şaptea sesiune plenară IPBES va avea loc în Franţa

Publicat:

A şaptea sesiune plenară a Platformei interguvernamentale pentru biodiversitate şi servicii ecosistemice (IPBES) va avea loc în Franţa în primăvara anului 2019, potrivit unui comunicat publicat joi, în contextul în care cea de-a şasea conferinţă a acestei organizaţii s-a încheiat de curând în Columbia, informează AFP, potrivit agerpres.

Cea de-a şaptea sesiune IPBES “va avea loc în Franţa între 29 aprilie şi 4 mai 2019”, potrivit unui comunicat comun al miniştrilor pentru Tranziţie ecologică, Afaceri Externe şi Învăţământ superior şi Cercetare.


Citește și : Libia : Primarul capitalei, Tripoli, a fost răpit

Misiunea sa va fi de a valida “prima evaluare mondială a biodiversităţii şi a serviciilor ecosistemice”, care “va servi drept referinţă pentru elaborarea unui viitor cadru mondial pentru biodiversitate post-2020”, a subliniat acelaşi comunicat.

“Companiile noastre au acţiuni amânate, este timpul să acţionăm”, a declarat Nicolas Hulot, ministrul francez pentru Tranziţie ecologică, citat în comunicat. “Raportul IPBES ne va permite să plasăm chestiunea erodării biodiversităţii pe acelaşi rang de importanţă cu modificările climatice”, a adăugat ministrul francez.

IPBES este un organism independent creat în 2012 şi care numără în prezent 129 de state membre. Obiectivul său constă în a grupa toate cunoştinţele ştiinţifice despre starea biodiversităţii, cu scopul de a evalua tendinţele şi evoluţiile din viitor şi de a consilia guvernele lumii în legătură cu măsurile care trebuie să fie luate.

Organizaţia a fost înfiinţată după modelul Grupului interguvernamental de experţi în evoluţia climei (GIEC) din cadrul ONU, care a alertat omenirea în privinţa pericolelor generate de încălzirea globală şi care a contribuit la semnarea Acordului pentru climă de la Paris din 2015.

IPBES a prezentat recent la Medellin, în Columbia, patru rapoarte despre starea florei şi faunei din patru regiuni ale lumii – America, Africa, Asia-Pacific şi Europa-Asia Centrală – şi un al cincilea raport, despre starea solurilor de pe Terra, în urma unor cercetări care au durat trei ani.

Acelaşi grup a avertizat în trecut că Terra se confruntă cu “o extincţie masivă” a speciilor, prima de după dispariţia dinozaurilor în urmă cu 65 de milioane de ani şi a şasea din ultimii 500 de milioane de ani.

Citește și : Turcia : Erdogan intentează proces liderului opoziției în urma unor comentarii legate de Fethullah Gulen

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.