X

Sara Duterte-Carpio, fiica președintelui demisionar din Filipine, a depus jurământul ca vicepreședinte

Sara Duterte-Carpio, fiica președintelui filipinez demisionar Rodrigo Duterte, a depus duminică jurământul, fiind al 15-lea vicepreședinte al țării. Fiica președintelui demisionar a făcut apel la unitate națională după o campanie electorală care a provocat diviziuni, potrivit Reuters, informează mediafax.

„Zilele care vor urma pot fi pline de provocări care ne cer să fim mai uniți ca națiune”, a spus Sara Duterte-Carpio, în discursul de învestitură din orașul său natal Davao. Ea a depus jurământul de învestitură alături de părinții ei.

Citește și :  Washingtonul retrage un apropiat al preşedintelui venezuelean Maduro de pe lista neagră a Trezoreriei

Duterte-Carpio, în vârstă de 44 de ani, a fost contracandidata lui Ferdinand Marcos Jr. care a câștigat și el alegerile din 9 mai și va depune jurământul ca președinte al țării la 30 iunie, când va începe mandatul de șase ani.

Marcos, fiul și omonimul dictatorului căzut în dizgrație, alungat de la putere în urma unei revolte din 1986, a participat, de asemenea, la ceremonia de învestitură la care au luat parte rude, aliați și susținători ai lui Duterte-Carpio.

Cei doi au obținut victorii zdrobitoare, cu marje copleșitoare nemaiîntâlnite în ultimele decenii, încheind o alianță crucială și candidând pe un mesaj de unitate care a ajutat, de asemenea, mulți aliați să câștige locuri în legislativ și posturi în administrația locală.

La fel ca și tatăl său, Duterte-Carpio s-a format ca avocat înainte de a intra în politică în 2007, când a fost votată ca viceprimar în Davao, unde primar era tatăl ei. Davao este la 1.000 km de capitala Manila.

Citește și : Al treilea american este dat dispărut după ce a călătorit în Ucraina

Inițial, ea a vrut să devină medic, dar în schimb și-a continuat cariera politică și în 2010 i-a succedat tatălui său, devenind prima femeie primar din Davao.

„Dacă ne luăm cu toții un moment pentru a asculta chemarea de a servi și decidem să dăm curs chemării … cred că țara se va îndrepta spre un viitor de speranță, securitate, putere, stabilitate și progres”, a declarat Duterte-Carpio, care va fi, de asemenea, secretarul pentru educație al lui Marcos.

Tags: Ferdinand Marcos Jr.filipinemanilaSara Duterte-Carpio
Categorii: Știrile zilei