X

Sărăcia face ravagii în Indonezia. Zeci de bebeluşi au murit de foame

Cel puţin 59 de bebeluşi au murit din cauza malnutriţiei şi a rujeolei în ultimele luni în provincia indoneziană Papua, din cauza lipsei de îngrijiri medicale în zona respectivă, situată în extremitatea estică a Indoneziei, a indicat marţi un purtător de cuvânt al armatei, citat de AFP, potrivit agerpres.

”Am obţinut aceste informaţii de la responsabili locali ai serviciilor de sănătate” din Asmat, o regiune izolată ce duce lipsă de medici, unde accesul se face cu avionul, apoi cu elicopterul sau cu vaporul, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei Muhammad Aidi.

Citeşte şi: Pod PRĂBUŞIT în Columbia. Cel puţin 9 oameni au murit – FOTO/VIDEO

”Nu ştim încă dacă malnutriţia a fost provocată de lipsa hranei sau de absenţa unei nutriţii sănătoase din cauza ignoranţei părinţilor”, a adăugat el.

Prin urmare, armata a desfăşurat echipe medicale şi personal pentru aprovizionarea satelor din această regiune cu medicamente, vaccinuri, echipamente medicale şi alimente nutritive, a mai spus el.

Citeşte şi: Grav accident rutier în Germania. 48 de răniţi după ce un autobuz şcolar s-a izbit de o casă

Aproximativ 129.000 de persoane trăiesc în Asmat, ”o regiune izolată faţă de alte părţi din Papua din cauza lipsei infrastructurilor”, a subliniat Aidi.

La scurt timp după sosirea sa la putere în 2014, preşedintele Joko Widodo a pledat pentru dezvoltarea infrastructurilor în provincia Papua, care se învecinează cu Papua Noua Guinee, o ţară independentă. 

Tags: AsmatbebelusiindoneziaJoko WidodoMuhammad AidiPapua
Categorii: Știrile zilei