Sarah Palin A PIERDUT un scrutin-test înainte de legislativele de la mijloc de mandat

Publicat:

Fosta guvernatoare a statului american Alaska, Sarah Palin, a pierdut miercuri un scrutin parţial pentru unicul loc al acestui stat în Camera Reprezentanţilor a SUA şi care constituia un test înainte de alegerile de la mijloc de mandat din 8 noiembrie, informează joi AFP, potrivit agerpres.

Sarah Palin, 58 de ani, spera să revină în politică câştigând acest loc vacant după decesul inopinat al republicanului Don Young, care îl ocupa de 49 de ani.


Citeşte şi: Priti Patel cere poliției ‘TREZITE’ să revină la elementele de bază ale meseriei – Black News

În pofida susţinerii din partea fostului preşedinte american Donald Trump, Palin a pierdut în faţa democratei Mary Peltola, care va reprezenta Alaska până pe 8 noiembrie, când toate cele 435 de locuri din Camera Reprezentanţilor vor fi repuse în joc. Palin ar putea candida din nou cu acea ocazie.

Această conservatoare creştină a jucat un rol-cheie în virajul populist al Partidului Republican în ultimii zece ani, viraj menit să ia voturile electoratului popular alb al democraţilor, partidul actualului preşedinte al SUA, Joe Biden.

Ea a ajuns brusc în atenţia publică atunci când a fost aleasă de candidatul republican la preşedinţie, John McCain, drept candidată la postul de vicepreşedinte în alegerile din 2008.

Potrivit mai multor analişti, ascensiunea ei a deschis calea pentru cea a lui Donald Trump spre Casa Albă, pe care el a cucerit-o opt ani mai târziu. Sarah Palin a povestit că l-a susţinut pe miliardarul new-yorkez de la începutul campaniei lui în 2016, pentru că el o susţinuse înainte.

Vezi şi: Zelenski, invitat surpriză în deschiderea festivalului de film de la Veneţia – VIDEO – Black News

Donald Trump încearcă să-şi consolideze influenţa asupra Partidului Republican, susţinând în alegerile primare candidaţii care îi sunt favorabili, în faţa celor ai dreptei republicane mai moderate, cu un succes deocamdată amestecat.

În timpul alegerilor de la mijloc de mandat, americanii vor reînnoi de asemenea o treime din Senatul SUA şi circa 30 dintre posturile guvernatorilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.