Sarah Sanders: Jim Mattis a făcut ”ceea ce este corect” demisionând din funcţia de secretar al apărării

Publicat:

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a apreciat vineri că generalul Jim Mattis a făcut ”ceea ce este corect” prin decizia sa de a-şi da demisia din funcţia de secretar al apărării, după luni de divergenţe cu preşedintele Donald Trump, transmite agenţia EFE, scrie agerpres.

”Dacă secretarul de stat Mattis simte că nu este persoana potrivită pentru a ocupa acest post, cred că el a făcut ceea ce este corect şi onorabil, şi anume să se dea la o parte”, a spus Sanders într-un interviu acordat postului Fox News.


Citește și : Berlinul cere Washingtonului mai multă claritate după anunţul demisiei șefului Pentagonului

Mattis şi-a dat joi demisia, la o zi după ce Casa Albă a anunţat retragerea trupelor americane din Siria, proclamând totodată înfrângerea grupării jihadiste Statul Islamic în această ţară.

În scrisoarea sa de demisie, Mattis a apreciat că ”forţa” Statelor Unite este ”indisolubil legată” de forţa unui sistem ”complet şi unic” realizat împreună cu aliaţii Washingtonului, declaraţii ce par să contrasteze cu gândirea lui Trump, care crede că alte state profită de pe urma leadership-ului american.

Mattis, care va rămâne interimar în postul de secretar al apărării până pe 28 februarie 2019, a mai menţionat în aceeaşi scrisoare că Trump ”are dreptul” la un secretar al apărării cu puncte de vedere mai ”aliniate” viziunii sale.

Citește și : Letonia dezvăluie o listă explozivă cu foşti agenţi KGB

Preşedintele va iniţia în săptămânile următoare procesul de selecţie pentru numirea unui nou titular al portofoliului apărării, printre posibilii succesori ai lui Mattis presa evocându-i pe senatorul Lindsey Graham, care pare a fi tot mai apropiat de liderul de la Casa Albă, sau pe senatorul ultraconservator Tom Cotton.

Cel pe care Trump îl va alege să conducă Pentagonul va trebui să obţină aprobarea Senatului, unde republicanii preşedintelui au majoritate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden, furios de modul în care propriul partid încearcă să îl forțeze să plece

Biden, furios de modul în care propriul partid încearcă să îl forțeze să plece Președintele Joe Biden este furios de modul în care partidul încearcă...

AAC atenționează despre căderea serviciilor Microsoft care a afectat mai multe aeroporturi

AAC atenționează despre căderea serviciilor Microsoft care a afectat mai multe aeroporturi Autoritatea Aeronautică Civilă atenționează că o defecțiune tehnică a serviciilor Microsoft/Windows a afectat mai...

A decis să nu-și prelungească acordul cu Real Madrid și a ales la ce echipă vrea să se transfere în această vară

A decis să nu-și prelungească acordul cu Real Madrid și a ales la ce echipă vrea să se transfere în această vară ”Telenovela” Andriy Lunin...

Rusia revendică cucerirea satului Iurivka, în estul Ucrainei, într-un asalt vizând localitatea Niu Iork

Rusia revendică cucerirea satului Iurivka, în estul Ucrainei, într-un asalt vizând localitatea Niu Iork Rusia revendică vineri cucerirea unui nou sat, Iurivka, în estul Ucrainei,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.