X

Sărbători în spatele gratiilor! Mulţi deţinuţi pică în depresie

Sărbători în spatele gratiilor! Mulţi deţinuţi pică în depresie

În perioada sărbătorilor de iarnă, instituțiile penitenciare din țară organizează o suită de activități menite să promoveze spiritul sărbătorilor de iarnă în rândul persoanelor private de libertate.

Tradițional, persoanele private de libertate, confecționează lucrări cu tematica sărbătorilor de iarnă pentru a fi expuse în cadrul mai multor expoziții din țară, transmite Știri.md.

Citeşte şi: R. Moldova are nevoie de un procuror Cattani

Liuba Jignea-Suveica, directoare adjunctă, comisar principal de justiție, a venit cu mai multe detalii în cadrul emisiunii „Bună Dimineața”.

„Și în penitenciare se fac pregătiri de Anul Nou. Peroanele din detenție au speranța de a ajunge în libertate, alături de familiile lor. Și ei așteaptă o magie.

Sărbători în spatele gratiilor! Mulţi deţinuţi pică în depresie

Des, în această perioadă ei cad în depresie, au căderi emoționale, noi încercăm prin diferite activități ocupaționale să umplem golurile, iar ei să fie preocupați de ceva pozitiv.

În toate instituțiile penitenciare se desfășoară în această perioadă pregătiri de matineele de Anul Nou. Se fac lucrări ce poartă simbolistica sărbătorilor de iarnă și se fac expoziții în Parlament și Ministerul Justiției, de exemplu”.

Tags: detinutiLiuba Jignea-Suveicapenitenciarsarbatori
Categorii: SocialȘtirile zilei