Sărutul romantic, un gest cu o vechime de cel puţin 4.500 de ani

Publicat:

Sărutul, în semn de ataşament romantic sau cu conotaţie sexuală, este o practică prezentă în rândul oamenilor cu o vechime de cel puţin 4.500 de ani, cu un mileniu mai devreme decât se credea anterior, au anunţat vineri autorii unui studiu studiu anglo-danez, transmite AFP, potrivit agerpres.

Studiul, publicat săptămâna aceasta în jurnalul ştiinţific Science, prezintă dovezi conform cărora “sărutul pe gură este confirmat în Mesopotamia şi Egiptul antic” încă din anul 2.500 î.e.n.


Citeşte şi: Patruşev îi acuză pe americani de implicare în atacurile teroriste din Rusia – Black News

Gestul ar putea să aibă, totuşi, rădăcini şi mai vechi în Antichitate, până în preistorie, a explicat pentru AFP Troels Pank Arboll de la Universitatea din Copenhaga, coautor al studiului alături de Sophie Lund Rasmussen de la Universitatea din Oxford.

Specialist în Orientul Mijlociu Antic, el a citit cu surprindere în publicaţiile ştiinţifice că sărutul romantic în rândul oamenilor ar fi fost confirmat în anul 1.500 î.e.n. de o sursă indiană. “Ştiam că există dovezi mai vechi în Mesopotamia antică”, a spus Arboll, expert în scriere cuneiformă.

Citeşte şi: Pandemia de COVID a provocat 15 milioane de decese în întreaga lume – Black News

În miile de texte cuneiforme disponibile, cei doi savanţi au identificat puţine referiri la sărutul romantic. Acestea au fost însă suficiente pentru a putea spune că “există exemple clare care arată că sărutul era obişnuit în vremurile străvechi”.

Specialiştii în materie fac distincţia între sărutul “amicalo-parental” şi sărutul “romantico-sexual”. În timp ce primul pare un gest universal de-a lungul erelor şi regiunilor, al doilea “nu este universal din punct de vedere cultural”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 6 octombrie 2024 

Horoscop 6 octombrie 2024  Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase pentru unii nativi ai zodiacului, mai ales din punct de vedere sentimental,...

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe Imaginile și clipurile video din timpul abuzurilor lui Gisèle Pelicot au fost...

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple Apple conta pe noile funcții de inteligență artificială pentru a face...

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.