X

Șase copii ucraineni au fost salvați din regiunea Herson. Rușii au efectuat percheziții în case: ‘i-a înspăimântat foarte mult pe copii’

Șase copii ucraineni au fost salvați din regiunea Herson. Rușii au efectuat percheziții în case: ‘i-a înspăimântat foarte mult pe copii’

Încă șase copii ucraineni au fost salvați de pe teritoriul ocupat temporar al regiunii Herson. Șeful administrației militare regionale, Alexander Prokudin, a anunțat pe 24 mai, pe canalul de Telegram. Trei familii, care creșteau cinci fete și un băiat cu vârsta cuprinsă între unu și nouă ani, au fost duse pe teritoriul controlat de autoritățile ucrainene.

„Potrivit părinților, viața sub ocupație a devenit prea dificilă, din cauza lipsei pașapoartelor ruse, nu aveau dreptul de a vedea medici sau de a obține un loc de muncă, în scopul presiunii psihologice și al intimidării au efectuat percheziții în case, ceea ce i-a înspăimântat foarte mult pe copii. Această atitudine și teamă pentru viitor au devenit impulsul pentru luarea deciziei de a pleca”, a menționat Prokudin.

Acum toate familiile sunt în siguranță și primesc asistența medicală și psihologică necesară. Potrivit acestuia, de la începutul anului 2024, 94 de copii au fost scoși din zona ocupată temporar a regiunii Herson.

Tags: au fost salvațidin regiunea HersonȘase copii ucraineni
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei