X

Șase diplomați, rechemați din funcție și numiți alții noi

Șase diplomați, rechemați din funcție și numiți alții noi

Cinci ambasadori ai R. Moldova și consulul general al țării noastre în orașul italian Milano au fost rechemați din funcții. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Guvernului din 30 iulie. Decretele de rechemare urmează să fie înaintate președintelui Maia Sandu.

Astfel, se revocă din funcție consulul general al R. Moldova în orașul Milano, Oleg Nica, ambasadoarea țării noastre în Austria, Mihaela Mocanu, ambasadorul Adrian Roșa din Letonia, ambasadorul Ion Stăvilă din Estonia, Alexandru Codreanu, ambasador în Cehia și Anatolie Urecheanu ambasador R. Moldova în Italia, potrivit moldova1.md.

Totodată, Guvernul de la Chișinău a aprobat candidaturile pentru funcțiile de ambasadori ai R. Moldova în Italia, Cehia, Austria, Letonia, Estonia și Emiratele Arabe Unite.

Astfel, Oleg Nica va fi șeful misiunii diplomatice de la Roma, Gabriela Moraru ne va reprezenta țara la Praga, Victoria Roșa – la Viena, Mihaela Mocanu – la Riga, Eugen Caras – la Tallinn, iar Anatolie Vangheli – la Abu Dhabi.

De menționat că cei șase ambasadori agreați își vor putea începe activitatea doar după trecerea tuturor procedurilor legale, inclusiv numirea în funcție prin hotărâre de guvern și decret prezidențial.

Tags: numiți alții noirechemați din funcțieȘase diplomați
Categorii: PoliticăȘtirile zilei