X

Şase drone au fost doborâte în timpul noţii în Crimeea

Şase drone au fost doborâte în noaptea de miercuri spre joi în Crimeea, peninsula anexată de Rusia de la Ucraina, a anunţat guvernatorul local instalat de Moscova, Serghei Aksionov, informează AFP, potrivit agerpres.

“În timpul nopţii care s-a scurs, şase drone au fost doborâte sau blocate (…) în diferite districte ale Crimeei”, a scris Aksionov pe Telegram. Incidentul “nu a făcut victime, nici răniţi”, a subliniat el.

Citeşte şi: Combatanţi ruşi, opozanţi ai lui Putin, susţin că au pătruns 42 de km în interiorul Rusiei – Black News

Acest anunţ intervine la câteva zile după un atac spectaculos întreprins de grupuri venite din Ucraina asupra teritoriului rus.

Incursiunea care a avut loc în mai multe localităţi din regiunea Belgorod, la frontiera cu Ucraina, a fost revendicată de grupuri armate ruse cu baza în ţara vecină şi care susţin că doresc să-l înlăture de la putere pe preşedintele rus Vladimir Putin.

Vezi şi: Isaac Herzog, preşedintele Israelului, a fost evacuat de pe teren după finala Cupei Naţionale – VIDEO – Black News

Regiunea Belgorod a fost vizată de atunci de “numeroase” atacuri cu drone, potrivit autorităţilor locale.

Atacurile şi sabotajele s-au înmulţit în Rusia în ultimul timp, într-un moment când Kievul susţine că şi-a încheiat pregătirile pentru a lansa o contraofensivă în scopul eliberării teritoriilor ocupate de Moscova.

Tags: BelgorodcrimeeamoscovarusiaSerghei AksionovucrainaVladimir Putin
Categorii: Război in Ucraina