Şase luni de închisoare pentru furt de material medical împotriva COVID-19 în Marea Britanie

Publicat:

Justiţia britanică a condamnat un bărbat la şase luni de închisoare pentru că a furat material medical dintr-o ambulanţă la Londra şi a agresat un agent de pază în plină pandemie generată de noul coronavirus, a anunţat joi poliţia britanică, citată de AFP, potrivit agerpres.

Mark Manley, un bărbat 35 de ani fără domiciliu stabil, a furat sâmbătă un sac conţinând echipamente de protecţie individuală împotriva COVID-19 destinate cadrelor medicale, printre care măşti, combinezoane medicale şi gel hidroalcoolic.


Citește și : Parlamentul European face apel la o atenţie deosebită dezinformării online

Unele articole sunt în prezent inutilizabile din cauza contaminării lor, a precizat poliţia.

Reţinut de agenţi de securitate, el l-a agresat pe unul dintre ei şi a adresat injurii cu caracter rasist altuia.

Arestat, el a fost judecat pentru furt şi agresiune şi condamnat luni la şase luni de închisoare de un tribunal din Croydon, în sudul Londrei.

Acest incident intervine în timp ce asociaţii reprezentând medici şi infirmieri se plâng de lipsă de combinezoane medicale şi de măşti pentru a se proteja de virus.

Forţele de ordine au semnalat recent alte incidente legate de pandemie în diferite locuri din ţară.

Un tânăr de 23 de ani a fost condamnat la un an de închisoare de tribunalul din Burnley – nordul Angliei – pentru că a scuipat în mai multe rânduri doi poliţişti care l-au arestat pentru stare de ebrietate, zicându-le că este contaminat cu noul coronavirus, a indicat joi poliţia din Lancashire într-un comunicat.

“Este o infracţiune deosebit de agresivă şi periculoasă în această perioadă specială”, a reacţionat în acelaşi comunicat un purtător de cuvânt al poliţiei. “Este bine că tribunalele iau în serios aceste incidente”, a adăugat el.

Citește și : Pandemia de coronavirus a redus prețurile alimentelor pe plan mondial

Miercuri, un bărbat a fost condamnat de un tribunal din Londra la şase luni de închisoare pentru că a tuşit asupra unui poliţist care îl controla după ce afirmase că este infectat cu noul coronavirus, a anunţat poliţia.

De asemenea, un bărbat a fost inculpat pentru fapte similare săptămâna trecută în provincia britanică Irlanda de Nord, în timp ce poliţiştii se duseseră la el acasă, chemaţi pentru un incident domestic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.