Şase militari, ucişi într-o operaţiune împotriva unor disidenţi FARC în centrul Columbiei

Publicat:

Şase militari au fost ucişi şi opt răniţi miercuri într-o operaţiune împotriva unor disidenţi ai fostei gherile FARC în centrul Columbiei, a anunţat armata, relatează AFP, scrie agerpres.

Operaţiunea a avut loc în comuna La Macarena, în departamentul del Meta (centru), se arată într-un comunicat de presă al armatei.


Citește și : Primarul Londrei își TAIE singur din salariu

“Soldaţii răniţi au fost preluaţi de personalul medical al unităţii şi evacuaţi cu avionul”, a precizat armata, care a promis “investigaţii” pentru “stabilirea circumstanţelor” care au dus la moartea unor soldaţi.

Dizidenţii din fosta gherilă Forţele armate revoluţionare din Columbia (FARC) operează fără comandament unificat. Acestea sunt finanţate în principal prin trafic de droguri şi extracţie ilegală de minerale, potrivit autorităţilor.

Numărul acestor disidenţi este estimat la 2.300, potrivit Bogota.

Citește și : Unchiul liderului sirian Bashar al-Assad, condamnat la patru ani de închisoare în Franţa

În urma acordului de pace din 2016 între guvern şi FARC, 13.000 de foşti combatanţi au fost dezarmaţi, iar fosta gherilă s-a transformat într-un partid politic.

Dar ţara sud-americană încă se confruntă cu un conflict armat care, în mai mult de 50 de ani, a făcut aproape nouă milioane de victime, morţi, dispăruţi şi strămutaţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.