X

Şase morţi în urma unor atacuri ruse în regiunea estică Doneţk

Şase morţi în urma unor atacuri ruse în regiunea estică Doneţk

Şase persoane au fost ucise miercuri în mai multe atacuri ruse în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, a anunţat guvernatorul regional, într-o zonă unde forţele ruse au revendicat ocuparea unui nou sat, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“În timpul dimineţii, ruşii au ucis patru persoane şi au distrus o casă în Izmailivka”, sat situat foarte aproape de linia frontului, a declarat Vadim Filaşkin pe Telegram. Victimele acestui atac erau din aceeaşi familie, doi părinţi şi copiii lor de 17 şi 24 de ani, potrivit procurorului.

Citeşte şi: Procurorii revizuiesc acuzarea împotriva lui Trump pentru încercări de a anula rezultatul alegerilor din 2020 – Stiripesurse.md

Un alt atac a ucis două persoane lângă Ceasiv Iar (Ceasov Iar), a adăugat el.

Şase morţi în urma unor atacuri ruse în regiunea estică Doneţk

Armata ucraineană este în dificultate în est, epicentrul luptelor unde trupele ruse avansează gradual de mai multe luni.

Moscova revendică ocuparea unor sate mici, însă fără a reuşi deocamdată o străpungere veritabilă.

Miercuri, Ministerul Apărării rus a afirmat că a ocupat mica localitate Komîşivka, la circa 20 de kilometri sud-est de Pokrovsk, oraş care constituie un important centru logistic.

Recent, Ucraina a ordonat importante evacuări din cauza avansării soldaţilor ruşi spre Pokrovsk, pe care Rusia caută să îl ocupe.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat luni că acest sector este “cel mai dificil” şi acolo se concentrează majoritatea atacurilor ruse. 

Tags: Ceasiv Iar (Ceasov Iar)DoneţkIzmailivkarusiaucraina
Război in Ucraina