Șase morți și un dispărut în viiturile puternice din Kenya

Publicat:

Şase persoane au murit şi una este în continuare dată dispărută după ce un grup de turişti a fost măturat de viituri în Parcul naţional Hell’s Gate din Kenya, a informat luni Serviciul pentru fauna sălbatică din această ţară, citat de AFP, potrivit agerpres.

“Au fost descoperite şase cadavre ale victimelor viiturilor şi un turist este încă dat dispărut”, a indicat luni pe Twitter Kenyan Wildlife Service (KWS), care gestionează acest celebru parc, cunoscut drept locaţie de filmare pentru filmul “Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life”.


Citește și: Dorian a lovit cu o forță catastrofală Bamahas! NICIODATĂ nu s-a mai întâmplat așa ceva – VIDEO

“Operaţiunile de căutare continuă pe măsură ce contactăm rudele victimelor pentru a le împărtăşi detaliile acestui trist incident”, a adăugat aceeaşi sursă.

Incidentul s-a produs duminică în Rift Valley, la nord-vest de capitala Nairobi, a informat Kenya Wildlife Service (KWS) pe contul său de Twitter.

Duminică, cinci turişti din Kenya, un turist străin a cărui naţionalitate nu a fost specificată şi ghidul lor local au fost măturaţi de viituri în timp ce străbăteau pe jos defileul Ol Jorowa, din partea de sud a parcului, într-un grup de 13 persoane.

Doi dintre cei şase supravieţuitori au alertat responsabilii parcului.

Citește și: Clădire prăbușită ‘ca un castel de cărți’! 15 oameni au murit!

Potrivit Reuters, KWS a precizat că defileul parcului a fost închis publicului duminică după acest incident.

Defileul este predispus la formarea de viituri, mai mulţi turişti pierzându-şi viaţa în astfel de incidente în ultimii ani. În 2012, spre exemplu, inundaţiile au ucis şapte persoane dintr-un grup organizat de biserică, aflat în excursie în defileu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN Sursa: ipn.md

Un olandez, arestat în Rusia pentru ‘violenţă’ împotriva unui ofiţer de poliţie

Un olandez, arestat în Rusia pentru 'violenţă' împotriva unui ofiţer de poliţie Justiţia rusă a dispus vineri plasarea în arest provizoriu a unui cetăţean olandez...

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT IT Career Expo 2024, considerat de specialişti...

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat ‘fără rușine’ pe secretarul general al ONU

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat 'fără rușine' pe secretarul general al ONU Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a acuzat vineri Israelul că l-a atacat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.