X

Șase oraşe din sud-vestul Iranului, evacuate din cauza riscului de inundaţii

Autorităţile iraniene au decis, sâmbătă, evacuarea a mii de locuitori din şase oraşe din sud-vestul ţării, din cauza riscului de inundaţii, a anunţat agenţia de presă Irna, potrivit presei internaţionale. Bilanţul inundaţiilor din ultima perioadă este de 70 de morţi, potrivit News.ro .

Ploile torenţiale din ultimele zile, din provincial Khouzestan, au făcut ca nivelul fluviului Karkeh să crească, iar barajele construite ar putea ceda sub presiunea apei, ceea ce i-ar pune în pericol pe locuitorii oraşelor aflate în zonă.

Citește și : Ebola în RD Congo: Bilanţul a crescut la 700 de morţi

Autorităţile au deschide deja de urgenţă vanele barajului Karkheh, unul dintre cele mai importante din regiune, pentru a evita o suprasolicitare.

“Şase oraşe trebuie să fie evacuate cât mai curând posibil. Sfătuim femeile şi copiii să plece şi tinerii adulţi să rămână pentru a ajuta”, a declarat guvernatorul provinciei, Gholamreza Shariati.

Guvernatorul a precizat că situaţia este critică, sâmbătă fiind anunţate noi averse în regiune.

Citește și : Afganistan: Două explozii în provincia Jalalabad; cel puțin trei morți

Potrivit ministrului Iranian de Interne, Abdolreza Rahmani Fazli, 400.000 de locuitori din Khouzestan sunt sub ameninţarea inundaţiilor.

Tags: Abdolreza Rahmani FazliinundatiiIranKarkehKhouzestanploi
Categorii: Sinteze