X

Şase palestinieni, ucişi într-un raid israelian în nordul Cisiordaniei ocupate

Forţele israeliene au ucis şase palestinieni în cursul unui raid întreprins miercuri la Nablus, în nordul Cisiordaniei ocupate, a anunţat Ministerul Sănătăţii palestinian, citat de AFP, potrivit agerpres.

Şase palestinieni, dintre care unul în vârstă de 72 de ani, au fost ucişi în raid, în urma căruia cel puţin 50 de răniţi au fost spitalizaţi, mulţi dintre ei cu plăgi împuşcate, a indicat ministerul, care anunţase anterior un bilanţ de trei morţi.

Citește și :  Iranul impune noi sancţiuni împotriva a peste 30 de persoane şi entităţi din Europa

Armata israeliană a transmis cu puţin înainte de ora 10.30 (08.30) că desfăşoară o operaţiune la Nablus, fără a da alte detalii.

Potrivit corespondenţilor AFP la faţa locului, forţele israeliene au părăsit Nablus înainte de ora 13.30 (11.30), după o incursiune de trei ore în această zonă palestiniană autonomă.

Un jurnalist al AFP aflat în centrul Nablusului a văzut soldaţi israelieni trăgând cu gaze lacrimogene în direcţia unor tineri palestinieni, care au aruncat cu pietre asupra unor vehicule militare şi au incendiat cauciucuri.

Forţele israeliene şi-au intensificat de aproape un an operaţiunile ‘antiteroriste’ în căutarea unor ‘suspecţi’ în Cisiordania, mai ales la Nablus şi Jenin, bastioane ale unor grupări armate palestiniene.

De la începutul anului, conflictul israeliano-palestinian s-a soldat cu moartea a 51 de palestinieni (membri ai unor grupări armate şi civili, printre care minori), nouă civili israelieni (inclusiv trei minori) şi a unei ucrainence, potrivit unui bilanţ alcătuit de AFP pe baza unor surse oficiale israeliene şi palestinene.

Citește și : Inspectori ai AIEA se află în Iran pentru a lămuri ‘ambiguităţile’

‘A împiedica şi mai multă violenţă este o prioritate urgentă’, a declarat luni Tor Wennesland, mediator al ONU pentru Orientul Mijlociu.

Tags: cisiordaniajeninNablusTor Wennesland
Categorii: Sinteze