Şase partide naţionaliste din PE au semnat un acord pe teme de politică europeană

Publicat:

Şase partide naţionaliste din Parlamentul European – din Austria, Ungaria, Spania, Franţa, Italia şi Polonia – au semnat un acord de cooperare parlamentară pe teme de politică europeană, a informat miercuri Partidul Libertăţii din Austria (FPO, de extremă dreapta), transmite EFE, potrivit agerpres.

Într-un comunicat, eurodeputatul FPO Harald Vilimsky califică acordul drept un pas important “pentru cooperarea partidelor patriotice şi conservatoare la nivel european”.


Citeşte şi: Susţinători ai lui Bolsonaro cer extratereştrilor să-i ajute să-l răstoarne pe Lula – Black News

Acordul a fost semnat de FPO, Liga (Italia), Gruparea Naţională (Franţa), Vox (Spania), Fidesz (Ungaria) şi de un partid minoritar din coaliţia de guvernământ din Polonia.

Fără a da detalii despre acord, Vilimsky a apreciat că această “cooperare a reprezentanţilor facţiunilor ID, ECR şi a parlamentarilor Fidesz uneşte ceea ce trebuie să fie unit”.

Identitate şi Democraţie (ID) este un grup politic de dreapta spre extremă dreapta din Parlamentul European, din care fac parte, între altele, FPO, Liga şi Gruparea Naţională. Din grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR) fac parte, între alţii, Vox, în timp ce Fidesz nu face parte din niciun grup politic după ce a ieşit în 2021 din Partidul Popular European (PPE) pentru a evita să fie dat afară din acest grup.

Obiectivul cooperării este, potrivit lui Vilimsky, să se formeze “o axă politică puternică drept contrapondere la imigraţia masivă şi la centralizarea UE”.

Eurodeputatul austriac şi-a exprimat totodată speranţa că, la viitoarele alegeri europene, partidele naţionaliste “ar putea deveni cea mai mare forţă în Europa”.

Cele şase partide care au semnat acordul au în total 72 din cei 705 de mandate din Parlamentul European, Liga şi Gruparea Naţională – cu 29 şi respectiv 23 de parlamentari – având cea mai mare pondere în acest nou grup de cooperare.

Citeşte şi: El este George Hotz, codificatorul nonconformist căruia Elon Musk i-a cerut să repare Twitter… în 12 săptămâni – Black News

Fidesz are 12 eurodeputaţi în legislativul european, Vox are patru, FPO – trei, iar partenerii polonezi – unul singur.

“Vom putea să schimbăm direcţia şi să repunem Europa pe calea pluralităţii, a demnităţii şi a forţei sale: departe de statul central, pentru a pune capăt imigraţiei masive şi pentru a promova conştient culturile diverse care au făcut măreţ continentul nostru”, a apreciat Vilimsky. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou Filmul „Rust” va avea premiera la un...

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro Un cetățean...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.