Şase persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion privat în Haiti

Publicat:

Şase persoane, între care doi misionari americani, au murit în urma prăbuşirii unui avion privat în Haiti, au anunţat autorităţile locale, scrie AFP, potrivit news.ro .  

Avionul a decolat sîmbătă seară din Port-au-Prince în direcţia Jacmel, pe coasta de sud a ţării. Din motive nedeterminate, s-a prăbuşit la 50 de kilometri vest de capitală, potrivit Biroului oficial al aviaţiei civile (OFNAC).


Citește și : Putin aprobă noua Strategie de Securitate Naţională a Rusiei

Protecţia civilă, care a reuşit să ajungă la faţa locului cu toate că în zonă se ajunge greu, a găsit trupurile a şase persoane, a precizat pentru AFP unul dintre coordonatorii săi, Gutenberg Destin.

Doi americani, Trent Hostetler, 35 de ani, şi John Miller, 43 de ani, se află printre victime, a precizat pe pagina de Facebook organizaţia creştină Gospel To Haiti. Primul lucra împreună cu soţia sa în acest ONG. Al doilea venise pentru o scurtă misiune de evanghelizare, potrivit paginilor GoFundMe deschise pentru sprijinirea apropiaţilor lor.

Citește și : Tadjikistan decretează vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele de peste 18 ani

Din cauza climatului de nesiguranţă, zborurile charter între Port-au-Prince şi Jacmel s-au multiplicat în ultimele săptămâni, o posibilitate de transport de care beneficiază puţine persoane, cele înstărite.

Libera circulaţie pe ruta unică naţională care leagă jumătatea de sud a Haiti de capitală nu mai este garantată din cauză că, pe doi kilometri, bandele au preluat controlul acestei axe rutiere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Guvernul numeşte şefi noi la insituţii publice

Guvernul numeşte şefi noi la insituţii publice Mai multe numiri au avut loc astăzi în cadrul debutului ședinței Guvernului. Astfel, 5 candidați au reușit să...

Datoria externă a Moldovei a scăzut cu aproape 4 procente

Datoria externă a Moldovei a scăzut cu aproape 4 procente Datoria externă a Republicii Moldova a scăzut cu 3,7% (-377,83 milioane USD) în primele șase...

Pretorul sectorului Râșcani, Mihai Furculita, prins la volan în stare de ebrietate

Pretorul sectorului Râșcani, Mihai Furculita, prins la volan în stare de ebrietate Mihai Furculita, pretorul sectorului Râșcani, a fost prins conducând sub influența alcoolului...

Peste 100 de persoane îl acuză pe rapperul Diddy de agresiune sexuală

Peste 100 de persoane îl acuză pe rapperul Diddy de agresiune sexuală Rapperul Sean Combs, cunoscut sub numele de Diddy, se confruntă cu acuzații...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.