X

Șase persoane care au publicat subiectele la BAC au fost identificate

Șase persoane care au publicat subiectele la BAC au fost identificate

Ministerul Educației și Cercetării anunță că au fost identificate șase persoane care au publicat subiectele pentru examenele de absolvire a gimnaziului și de bacalaureat, precum și a soluțiilor acestora. Potrivit legislației, persoane fizice riscă amenzi de la 1500 de lei până la 4500 de lei pentru asemenea fapte, iar pentru persoane cu funcție de răspundere se prevăd amenzi de până la 12 000 de lei, transmite IPN.

Persoanele sunt din raioanele Glodeni, Criuleni, Sângerei, Florești și Anenii Noi. Mecanismele de securizare a testelor de examen utilizate în sesiunea 2024 au permis identificarea imediată a instituțiilor de învățământ de unde au avut loc scurgerile de informații în timpul probelor de examen. Toate materialele acumulate au fost transmise către Inspectoratul Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliție, a precizat MEC, potrivit ipn.md.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Ministerul Educației și Cercetării menționează că va monitoriza în continuare rezultatele anchetei, subliniind că orice tentativă de fraudă va fi tratată în conformitate cu legea.

Tags: BACCriuleniFloreștiGlodenisanctiuniSângerei
Știrile zilei