X

Şase persoane INCULPATE pentru moartea unui manifestant în Venezuela

Şase persoane, inclusiv patru militari, au fost inculpate pentru “omor” şi alte delicte legate de moartea unui bărbat în timpul unei manifestaţii împotriva lipsei de combustibil într-un oraş din estul Venezuelei, a anunţat marţi parchetul, citat miercuri de France Presse, potrivit agerpres.

Un căpitan şi trei sergenţi ai armatei Garda Naţională Bolivariană (GNB) au fost acuzaţi de “omor calificat (…) şi utilizarea abuzivă a unei arme de foc”, a precizat procurorul general Tarek William Saab pe contul său de Twitter.

Citește și: Omul de legătură între Washington și Berlin vorbește despre retragerea trupelor americane din Germania

Alte două persoane au fost inculpate de complicitate.

Cei patru militari au fost de asemenea acuzaţi că au împuşcat şi rănit un alt manifestant, Cristobal Ruiz, a adăugat procurorul.

Moartea lui Carlos Chaparro, în vârstă de 47 de ani, în timpul unei manifestaţii împotriva penuriei de benzină la Aragua de Barcelona, un oraş de aproximativ 39.000 de locuitori în statul Anzoátegui, a fost anunţată duminică de Observatorul venezuelean al conflictelor sociale (OVCS) pe contul său de Twitter.

Acest ONG a postat pe internet un videoclip în care se putea vedea un grup de persoane cu membri ai GNB într-o piaţă unde se auzeau detonări, apoi un bărbat întins pe pământ. Acesta din urmă a fost ridicat şi dus la un camion.

Citește și: Parlamentul Turciei APROBĂ controlul asupra Twitter şi Facebook

Acesta este al doilea deces într-o lună în timpul manifestaţiilor împotriva lipsei de combustibil în Venezuela după ce la 17 iulie un bărbat în vârstă de 18 ani a murit din cauza unei răni prin împuşcare pe o insulă din statul Zulia, în vestul ţării.

De la începutul anului, OVCS a înregistrat peste 4.000 de manifestaţii organizate în ţară pentru a cere în special creşterea salariilor sau îmbunătăţirea serviciilor publice.

Tags: AnzoáteguiAragua de BarcelonacaracasCarlos ChaparroCristobal RuizGarda Naţională Bolivariană (GNB)Observatorul venezuelean al conflictelor sociale (OVCS)Tarek William SaabVenezuela
Categorii: Știrile zilei