X

Şase persoane inculpate pentru neglijenţă în urma tragediei de pe un stadion de pe insula Java

Poliţia din Indonezia a anunţat joi inculparea pentru neglijenţă a şase persoane, între care trei poliţişti, în urma busculadei soldate cu 131 de morţi, sâmbăta trecută, de pe un stadion de pe insula Java, una din cele mai mari tragedii din istoria fotbalului, relatează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Între inculpaţi se numără şeful comitetului de organizare a meciurilor echipei Arema FC şi unul dintre responsabilii cu securitatea ai clubului, a precizat şeful poliţiei naţionale, Listyo Sigit Prabowo, la o conferinţă de presă.

Citește și :  Emmanuel Macron va participa la Forumul de Cooperare Asia-Pacific

Suspecţii au fost identificaţi după câteva zile de anchetă care au scos la iveală “dovezi” şi au fost inculpaţi pentru “neglijenţă soldată cu deces”, riscând până la cinci ani de închisoare, a explicat acesta.

Anunţul vine în timp ce în Indonezia creşte furia împotriva poliţiei, acuzată de suporteri că a agravat învălmăşeala produsă după meciul din Malang, în estul insulei Java.

Drama s-a produs după ce fanii clubului-gazdă Arema FC au coborât pe teren pentru a le reproşa jucătorilor şi liderilor lor înfrângerea în faţa echipei rivale, Persebaya Surabaya.

Poliţia a calificat evenimentul drept revoltă şi a afirmat că doi ofiţeri au fost ucişi, în timp ce supravieţuitori ai tragediei au acuzat că poliţiştii au reacţionat în mod excesiv, lansând gaze lacrimogene în tribune.

Conform unor martori şi înregistrări video, poliţia a recurs la forţă pentru a controla mulţimea de pe teren, inclusiv cu lovituri de baston, ceea ce nu a făcut însă decât să încurajeze şi mai mulţi suporteri să vină în ajutorul celor aflaţi deja pe peluză.

Citește și : Preşedintele Biden a transmis un mesaj de unitate în Florida – VIDEO

Poliţia a mai afirmat că unele din ieşirile de pe stadion erau deschise, dar prea înguste pentru a permite ieşirea atâtor oameni, în timp ce purtătorul de cuvânt al Federaţiei indoneziene de fotbal a precizat că unele porţi care ar fi trebuit deschise cu zece minute înainte de fluierul final rămăseseră închise.

Tags: fotbalindoneziaJavaListyo Sigit Prabowo
Categorii: Știrile zilei