Şase persoane şi-au pierdut viaţa în Filipine după trecerea taifunului Conson

Publicat:

Şase persoane şi-au pierdut viaţa în Filipine după ce taifunul Conson a lovit coasta de est a ţării, unde ploile abundente au provocat inundaţii şi alunecări de teren, au declarat miercuri poliţia şi oficiali, relatează dpa, potrivit agerpres.  

Cinci victime erau pescari care au fost iniţial daţi dispăruţi după ce au ieşit să pescuiască în largul provinciei Samar în pofida avertizărilor de taifun, a afirmat poliţia.


Citește și : Ungaria a pus piatra de temelie pentru Fabrica Naţională de Vaccinuri în Debrecen

Cea de-a şasea victimă este un grădinar care a murit într-o alunecare de teren produsă la un hotel din oraşul Laurel, în provincia Batangas, la circa 60 de kilometri sud de Manila.

Bărbatul se afla într-o pauză în interiorul unui adăpost temporar când s-a produs alunecarea de teren pe fondul ploilor abundente provocate de taifunul Conson, potrivit unei declaraţii a conducerii Hotelului Twin Lakes.

Taifunul Conson era însoţit de vânturi de 85 km/oră şi de rafale de până la 115 km/h în timp ce se deplasa spre nord-vest cu 10 km/h, a anunţat biroul de meteorologie. Intensitatea taifunului a slăbit până la nivel de furtună tropicală când a trecut peste capitala Manila şi provinciile din nord.

Citește și : Guvernul sloven, obligat de justiție să finanţeze agenţia de presă STA

Arhipelagul Filipine este lovit, în medie, de 20 de cicloane tropicale în fiecare an.

Cel mai puternic taifun care a lovit ţara a fost Haiyan, care a lăsat în urmă peste 6.300 de morţi şi peste 4 milioane de persoane strămutate, în noiembrie 2013.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift Poliţia germană a reţinut un american suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift...

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie Într-un discurs incoerent susţinut joi seară la Convenţia republicană,...

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri Actorul Johnny Depp a recurs la iconografia cărţilor de tarot pentru...

Papa Francisc va oficia o liturghie pe stadionul din Bruxelles pe 29 septembrie

Papa Francisc va oficia o liturghie pe stadionul din Bruxelles pe 29 septembrie Vaticanul a publicat vineri programul călătoriei papei Francisc în Luxemburg şi Belgia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.