Șase picturi murale, inaugurate la Nisporeni. Alte două, în plin proces de realizare

Publicat:

Șase picturi murale, inaugurate la Nisporeni. Alte două, în plin proces de realizare

Mai multă culoare în centrul țării. În orașul Nisporeni au fost inaugurate șase picturi murale spectaculoase, iar alte două sunt în plin proces de realizare. Artiștii din spatele lucrărilor sunt Dmitrii Potapov, Vlad Mogâldea, Petru Drăgan și Wojciech Wozniak – din Polonia, scrie ziua.md.

Picturile murale au fost realizată în cadrul proiectului „Consolidarea coeziunii sociale prin comunicare vizuală eficientă”, finanțat de Polish aid Moldova , implementat de Solidarity Fund PL in Moldova, Primăria orașului Nisporeni și Centrul de Tineret Nisporeni, în parteneriat cu CAPAROL Moldova și Institutul Polonez din București.


Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

Coorodonotorul proiectului, Adrian Ungureanu, a explicat într-o postare că macii reprezintă metaforic Polonia, evocând frumusețea, istoria și spiritul acestui popor, iar vântul, care poartă macii prin peisaj, face trimitere la Nisporeni, al cărui simbol sunt morile de vânt.

O altă pictură murală, intitulată „Reverie în Floare: Fata și Vasul ei”, a fost realizată la Școala de Arte Plastice din Nisporeni, aceasta întruchipând simbolic îmbinarea artei clasice cu arta tradițională locală.

Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

La Nisporeni a apărut și un mural în care este reprezentată arta japoneză de reparare a ceramicii „kintsugi” – atunci când un vas spart devine mai scump și apreciat după ce a fost reparat. Pictura murală a fost realizată de Dmitrii Potapov în doar două zile.

De menționat că picturile murale și-au găsit loc de cinste și pe peretele stadionului raional Nisporeni. Una dintre acestea este în totalitate dedicată fotbalului local, iar alta – tradițiilor.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini Italia a simplificat condiţiile de intrare în ţară şi a redus obstacolele birocratice pentru muncitorii străini, în...

OpenAI a obținut o nouă linie de credit de patru miliarde de dolari

OpenAI a obținut o nouă linie de credit de patru miliarde de dolari OpenAI a obținut o nouă linie de creditare de tip revolving de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.