Şase presupuşi membri ai Statului Islamic, ucişi în Yemen într-un atac cu dronă, probabil american

Publicat:

Şase presupuşi membri ai grupării Stat Islamic (SI) au fost ucişi miercuri într-un atac cu dronă, probabil american, în centrul Yemenului, au anunţat responsabili ai serviciilor de securitate yemenite, informează AFP. 

Drona a vizat un grup de combatanţi ai SI în Qaifa, provincia centrală Baida, au precizat sursele, afirmând că drona era americană.


Acest atac este al doilea de acest gen în zonă, au mai afirmat sursele de informaţie, amintind că primul a avut loc în 16 octombrie. Atunci, armata americană a afirmat că a ucis zeci de combatanţi ai SI în două tabere vizate de drone în aceeaşi provincie Baida.

Drone americane vizează regulat ramura Al-Qaida din peninsula arabă (Aqpa), care şi-a sporit influenţa profitând de haosul creat de războiul civil ce sfâşie Yemenul de peste doi ani.

SUA, care consideră Aqpa cea mai periculoasă ramură a Al-Qaida, şi-au intensificat atacurile împotriva membrilor acesteia după instalarea la preşedinţie a lui Donald Trump, în ianuarie.

La fel ca Aqpa, Statul Islamic a profitat de instabilitatea politică şi securitară pentru a-şi întări influenţa şi a comite mai multe atacuri.

Războiul din Yemen opune forţele proguvernamentale – sprijinite de Arabia Saudită şi regrupate în sud – alianţei dintre miliţiile houthi şi partizani ai fostului preşedinte Ali Abdullah Saleh care, din septembrie 2014, ţin sub control capitala şi nordul Yemenului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.