Cei şase presupuşi susţinători ai clericului Gulen, arestaţi în Kosovo, au fost repatriați în Turcia

Publicat:

Serviciile de informaţii ale Ankarei au ‘repatriat’ joi în Turcia şase presupuşi susţinători ai clericului Fethullah Gulen care au fost arestaţi în Kosovo, a informat agenţia de presă Anadolu, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cei şase bărbaţi, prezentaţi drept susţinători ai clericului Fethullah Gulen, au fost aduşi în Turcia la bordul unui avion privat după ce au fost arestaţi într-o operaţiune comună a serviciilor de informaţii turce şi kosovare, potrivit Anadolu.


Citește și : Georgia anunţă expulzarea unui diplomat rus în semn de solidaritate cu Marea Britanie

Cu puţin timp înainte, Ministerul de Interne din Kosovo a anunţat arestarea a cinci profesori turci care predau la o şcoală din Pristina având legatură cu clericul Gulen şi revocarea permisului lor de şedere din considerente legate de ‘siguranţă a statului’.

Directorul şi patru profesori ai şcolii ‘Mehmet Akif’ din Pristina au fost arestaţi joi dimineaţa pe drumul spre serviciu, potrivit rudelor. Deocamdată nu s-a determinat identitatea celei de-a şasea persoane arestate.

Anadolu a publicat fotografii care îi prezentau pe cei şase bărbaţi după arestarea lor, cu mâinile legate la spate.

Fethullah Gulen, fost aliat al lui Erdogan şi care trăieşte în exil în Statele Unite de la sfârşitul anilor 1990, este acuzat de preşedintele turc că s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat de la 15 iulie 2016, ceea ce Gulen neagă categoric.

Clericul se află în fruntea unei vaste reţele de ONG-uri şi şcoli din întreaga lume şi a deschis în ultimele decenii mai multe instituţii de învăţământ în Balcani, Africa şi Asia Centrală.

Citește și : Turcia : Erdogan intentează proces liderului opoziției în urma unor comentarii legate de Fethullah Gulen

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.